Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Turing-puhelimien toimitukset aloitettiin – laitteet pahasti keskeneräisiä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Turing Robotic Industries

Turing Robotic Industries kertoo aloittaneensa erikoisten Turing-puhelimien toimitukset. Ensimmäisen erän laitteet ovat kuitenkin monilta osin keskeneräisiä.

Turing Phonen matkan varrella on ollut monta mutkaa ja viivytystä, mutta lopulta kesäkuun lopulla yhtiö ilmoitti toimitusten alkavan heinäkuussa, ja nyt yhtiö on tiedottanut ensimmäisen erän lähteneen liikkeelle. Loput ensimmäisistä ”arviointilaitteista” (”evaluation units”) lähetetään yhtiön mukaan 22. ja 29. heinäkuuta. Varsinaisten tuotantoversioiden toimitusten on määrä alkaa myöhempänä ajankohtana.

Ensimmäisen erän puhelimet ovat monelta osin vielä keskeneräisiä. Jo ennestään oli tiedossa, että laitteet varustetaan vanhemmalla Snapdragon 801 -järjestelmäpiirillä, kun tuotantoversiot on tarkoitus varustaa uudemmalla ja tehokkaammalla Snapdragon 820 -piirillä. Lisäksi nyt toimitetut laitteet on varustettu Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän varhaisella alpha-esiversiolla. Elokuun alussa on määrä saapua ohjelmistopäivitys, joka tuo laitteeseen sen Turing-erikoisuudet. Myös laitetta vedeltä suojaava nanopinnoitus on valmistajan mukaan osoittautunut työlääksi ja hitaaksi toteuttaa, joten ensimmäiset laitteet eivät ole vedenkestäviä.

Turing Robotic Industries

Itse puhelimen lisäksi pakkauksessa toimitetaan näytönsuojalasi, kaksi laitteen lataamiseen käytettävää erikoista Wallaby-kaapelia sekä maakohtainen laturi. Mukana ei kuitenkaan tule Bluetooth-kuuloketta, mutta kuulokkeet on tarkoitus toimittaa perässä elokuun aikana.

TRI mainitsee, että koska laitteet ovat vielä testivaiheessa, ne todennäköisesti sisältävät sekä ohjelmistoon että laitepuoleen liittyviä vikoja ja virheitä, ja toivookin asiakkaiden raportoivan kaikista löytämistään vioista valmistajalle.

Viime vuoden puolella laitteen ennakkotilanneiden on määrä saada myöhemmin tehokkaammalla järjestelmäpiirillä varustettu tuotantoversio laitteesta, mutta yhtiö mainitsee, että jos nyt toimitettu arviointilaite myydään eteenpäin, oikeus uuteen laitteeseen ei siirry ostajalle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mirjami

  Niin? Nämä ovat arviointilaitteita. Otsikko on sensaationhakuinen taas… Huoh.

  • AndroidWindows

   Eli betatestaus tehdään asiakkailla.

 2. 008

  Jos ymmärsin oikein, niin nykyiset ennakkotilaajat saavat kaksi kännykkää.

  • Henrik

   2 samaa puhelinta???. 😄
   Ihmettelen,että miksi asiakas ei saa vain sitä EI beta mallia (ohjelmistoltaan). =/

   • 008

    Ei ne samoja ole: ”tehokkaammalla järjestelmäpiirillä varustettu tuotantoversio”. Tämä ensimmäinen versio lienee keräilyharvinaisuus?

   • Henrik
 3. jollallaa

  mikä yllätti…koska jolla..ja selittely..ja vanhentunut laite..ja selittely..