Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pokémon GO nosti huolen – lukeeko se iPhone-käyttäjän sähköpostit?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Pokémon GO.

Pokémon GO.

Viime viikolla julkaistu Pokémon GO on virallisesti saatavilla vain muutamassa maassa, mutta mobiilipeli on jo ehtinyt saada aikaan käsittämättömän ilmiön niin sosiaalisessa kuin muussakin mediassa, jossain määrin myös Suomessa, jossa peliä ei vielä ole virallisesti edes julkaistu. Peli on kuitenkin herättänyt myös huolta esimerkiksi sen haltuunsa saamien oikeuksien osalta.

Peliin voi kirjautua omilla Google- eli Gmail-tunnuksillaan, ja iPhone-versio pelistä näyttäisi tuolloin saavan täydet oikeudet pelaajan Gmail-tiliin, eli se voisi periaatteessa esimerkiksi käydä läpi kaikki pelaajan sähköpostikeskustelut. Sittemmin sekä pelintekijä Niantic Labs että Google ovat kommentoineet, ettei syytä huoleen kuitenkaan ole.

Huolen nosti esille tietoturvayhtiö Red Owlin Adam Reeve, joka mainitsi, että peli ottaa haltuun täyden pääsyn Gmail-tilille, eikä edes ilmoita siitä pelaajalle. Pelin kehittänyt Niantic kuitenkin kommentoi muun muassa Engadgetille, ettei näin ole, vaan peli käyttää ainoastaan sähköpostiosoitetta ja käyttäjätunnusta pelaajan tunnistamiseen. Virhe on yhtiössä huomattu ja korjaus Pokémon GOn iOS-versioon on tulossa. Lisäksi Google on kommentoinut, että se rajoittaa sovelluksen pääsyä tietoihin omien työkalujensa avulla.

Engadget mainitsee myös tietoturva-asiantuntija Ari Rubensteinin syynänneen tarkemmin Pokémon GOn käyttöoikeuksia, ja ongelman taustalla näyttäisi todennäköisimmin olevan vanhentunut ohjelmointirajapinta, joka virheellisesti väittää sovelluksen saavan täyden pääsyn Gmail-tiliin, vaikkei näin käytännössä olekaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut