Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Qualcomm Snapdragon 821 julki – näin uusi tehopiiri eroaa edeltäjästään

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Qualcomm Snapdragon.

Qualcomm Snapdragon.

Viime aikoina useimmissa Android-lippulaivaälypuhelimissa nähty Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri on saanut päivitetyn seuraajan.

Uudessa Snapdragon 821:ssä, toiselta nimeltään MSM8996 Pro, on kyse vain pienestä niin sanotusta välipäivityksestä ennen varsinaista seuraavan sukupolven piiriä.

Qualcommin mukaan Snapdragon 821 on 10 prosenttia Snapdragon 820:tä nopeampi korkeampien kellotaajuuksiensa myötä. Kellotaajuudet ovatkin kautta linjan korkeammat: ytimiä Snapdragon 821:ssä on edelleen neljä, joista kaksi on tehokkaampia suorituskyvyn kannalta optimoituja ja kaksi vähävirtaisempia akunkeston kannalta optimoituja. Tehokkaampien ydinten enimmäiskellotaajuutta on Snapdragon 820:n 2,2 gigahertsistä nostettu nyt uudessa Snapdragon 821:ssä 2,4 gigahertsiin ja vähävirtaisempien ydinten kellotaajuutta AnandTechin arvioiden mukaan vastaavasti 1,6 gigahertsistä vähintään kahteen.

Myös Snapdragon 821:n sisältämän grafiikkasuorittimen kellotaajuutta on nostettu AnandTechin mukaan 624 megahertsistä noin 650 megahertsiin.

Qualcommin mukaan paremman suorituskyvyn ohella uuden piirin pitäisi olla myös aiempaa vähävirtaisempi.

Suurempien kellotaajuuksien lisäksi Qualcomm on voinut tehdä uuteen piiriinsä myös erilaisia suunnittelun ja arkkitehtuurin pieniä muutoksia ja hienosäätöjä Snapdragon 820:stä saadun kokemuksen perusteella, mutta näistä ei ole tarkempaa tietoa.

 

Snapdragon 821:n odotetaan löytävän tiensä ensimmäisiin laitteisiin markkinoilla loppuvuoden aikana. Muun muassa Samsungin Galaxy Note7:n joidenkin alueversioiden sekä HTC:ltä tulossa olevien uusien Nexus-puhelinten on huhuttu käyttävän uutta tehokkaampaa Qualcommin huippupiiriä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Carlos

    No ei ollu kaksiset päivitykset. Toivottavasti euroopan note7 ei tule tällä. Olis kyl pettymys

    • Henrik

      Eiköhän Galaxy Note 7 tule eurooppaan Samsungin omalla prossulla!.

Tuoreimmat jutut