Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Esiintyykö tässä mainoskuvassa ensimmäinen ”uuden ajan” Nokia-älypuhelin?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia P1 vai kuvankäsittelyn tulos?

Nokia P1 vai kuvankäsittelyn tulos?

Nokian paluusta älypuhelinmarkkinoille on huhuttu jo pitkään, ja kaikenlaisia tekaistuja kuvia on matkan varrella nähty. Toukokuussa Nokia solmi kuitenkin lisensointisopimuksen, jonka myötä sen nimi pääsee varmuudella palaamaan älypuhelinmarkkinoille Android-puhelimien kuoria koristaen. Nyt verkkoon on ilmestynyt kuva, jossa tarinan mukaan voisi esiintyä yksi ensimmäisiä Nokia-brändättyjä Android-puhelimia.

PhoneArena julkaisi mainoskuvan, jossa väitteen mukaan esiintyisi tuleva Nokia P1 -puhelin. Tarinan mukaan laitteen ovat kehittänyt Foxconnin omistama Sharp sekä InFocus, joka on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Foxconnin kanssa älypuhelimien merkeissä. Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile oli mukana ostamassa Microsoftin peruspuhelintoimintaa toukokuussa, joten tarina käy näiltä osin järkeen.

Sharp Aquos P1

Yksi mahdollisuus on, että laite olisi uudelleenbrändätty Sharp Aquos P1, joka esiteltiin kesäkuussa. Kuvissa nähty laite muistuttaa hyvin paljon Sharpin tuoretta lippulaivamallia, ja rajatuille markkinoille suunnattu Sharp Aquos P1 saatettaisiin julkaista laajemmin juuri Nokia-brändin alla. Mikäli kyseessä todella on uusiksi nimetty Sharp, sisältää laite ensiluokkaista rautaa, kuten Snapdragon 820 -suorittimen ja 22 megapikselin kameran.

Kuten aiempienkin Nokia-huhujen kohdalla, kannattaa nyt nähtyyn kuvaankin suhtautua hyvin varovaisesti, sillä kuvankäsittelyllä on puhelimien brändejä helppo uudistaa. Varmaa kuitenkin on, että Nokian nimi tulee älypuhelinmarkkinoille jossain vaiheessa ja jossain muodossa palaamaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Eino

  Nokia valvoo tiukasti brändiään ja ei varmasti anna sitä mihinkään tuollaisen ”uudelleen nimettyyn’ puhelimeen. Johan sanottiin että puhelimen pitää tuntua Nokialta. Sitä paitsi suunnittelusta vastaa HMD Global eikä Foxconn. Vähän tarkkuutta uutisointiin. Joku on taas photoshopannut. Kuka edes haluaa noin ruman väristä puhelinta?

  • Moniväriledi

   Minä haluaisin noin ruman värisen puhelimen. Oikeastaan mikä tahansa kelpaisi, mutta ei se iänikuinen harmaa, hopea, tai kulta. Molemmat kuvan värit näyttävät itse asiassa hienoilta.

 2. Viipuri

  En luota mihinkään Nokia huhuun, sillä suurin osa huhuista on valetta. Luotan vasta kun Nokia itse kertoo tai joku Nokian yhteistyökumppaneista.

 3. Kuvis

  Oli miten oli niin tahtoo Pureview -kameralla varustetun puhelimen Android -käyttöjärjestelmällä (Android siksi, että löytyy riittävästi ohjelmia, joita myös päivitetään). Tässä nyt on aika monta erilaista kännykkää ollut käytössä, mutta pakko on ollut todeta, että kuvanlaadullisesti Nokian / Lumioiden kamerta pyyhkivät pöytää muiden valmistajien kameroilla (pääsääntöisesti).

  • Henrik

   Purewiev-kameratekniikan patentin taisi Apple jo ostaa (kun Lumia-brandi meni Microsoftille),joten… =/

   • Henrik

    Siis Pureview…

Tuoreimmat jutut