Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google toi Android-sovellusten beta-testauksen kaikille halukkaille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Play Early access

Play-kaupasta löytyy nyt myös kohta ”Ennakkokäyttö” beta-testattaville sovelluksille ja peleille.

Google on tuonut niin sanotun Early Access- eli ennakkokäyttömahdollisuuden kaikille halukkaille sen Play-sovelluskauppaan. Ennakkokäyttö antaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden asettaa sovelluksiaan beta-testattaviksi ennen virallista julkaisua, ja uteliaat voivat osallistua virheiden karsimiseen testaamalla näitä beta-vaiheessa olevia sovelluksia.

Googlen ohjeistus toteaa seuraavaa:

Saadakseen palautetta jotkut kehittäjät antavat uusia sovelluksia tai ominaisuuksia kokeiltavaksi ennen kuin ne julkaistaan virallisesti suurelle yleisölle. Voit kokeilla näitä sovelluksia tai ominaisuuksia liittymällä betaohjelmiin.

Tärkeää: Nämä sovellukset voivat olla epävakaampia kuin viralliset, suurelle yleisölle julkaistut versiot. Tämä tarkoittaa sitä, että sovellus saattaa kaatua tai jotkin ominaisuudet eivät ehkä toimi oikein.

Google Play Early access

Beta-vaiheen sovelluksiin pääsee Play-sovelluskaupan ylävalikon kautta. Sinne on lisätty kohta ”Ennakkokäyttö”, jonka takaa löytyy vielä virallisesti julkaisemattomia sovelluksia sekä jo julkaistujen sovellusten beta-versioita, joilla testataan niihin suunniteltuja uudistuksia. Eri sovellusten tietosivuilla voi myös olla maininta erillisestä beta-testausmahdollisuudesta. Beta-testauksiin voi olla tarjolla rajallisesti paikkoja, ja Play-kauppa ilmoittaa, mikäli kaikki paikat on jo jonkin sovelluksen kohdalla täytetty.

Beta-sovellukset saattavat sisältää virheitä ja niissä voi myös olla ominaisuuksia, joita ei virallisiin versioihin koskaan tule, eli käyttäjien kannattaa olla tarkkana testiversioita käyttäessään.

Google Play Early access

Mikäli beta-testauksen haluaa jonkin sovelluksen kohdalla lopettaa, täytyy beta-versio poistaa kokonaan laitteelta ja asentaa tilalle virallinen versio. Tämä voi joissain tapauksissa johtaa sovelluksen sisältämien tietojen menettämiseen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut