Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Elisa saa kuin saakin Anvian toiminnot – yhtiökokoukselta hyväksyntä korkeammista tarjouksista huolimatta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Anvia logoPohjalaisoperaattori Anvian ylimääräisessä yhtiökokouksessa on hyväksytty kiistelty yritysjärjestely Elisan kanssa, vaikka samoista liiketoiminnoista oli esitetty myös korkeampia kilpailevia tarjouksia.

Elisa ostaa Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat.

Elisa maksaa järjestelyssä 107 miljoonan euron kauppahinnan Anvian osakkeilla, 31 miljoonan euron käteisvastikkeella sekä omistamansa turvayhtiön osakkeilla. DNA tarjosi eilen samasta yhtiökokonaisuudesta kuin Elisa rahana 120 miljoonaa sitovassa ostotarjouksessa. Lisäksi jo aiemmin Telia sekä DNA:sta lähes puolet omistava Finda tarjosivat pelkästä Anvia Telecomista 130 ja 120 miljoonaa euroa.

Elisan alempi tarjous meni yhtiökokouksessa kuitenkin läpi, koska Elisa on noin 40 prosentin omistusosuudellaan Anvian ylivoimaisesti suurin omistaja. Yhtiökokouksen äänestyksessä äänet puolsivat Elisa-kauppaa äänin 52 292 – 15 808, eli järjestely sai tuekseen 76,8 prosenttia äänistä. Kaupan hyväksymiseksi vaadittiin äänistä 2/3-määräenemmistö.

Kauppalehden mukaan Anvian pienosakkaat ovat aikeissa kuitenkin pyytää toimenpidekieltoa ja he, tai joku kilpailevista tarjoajista, voi viedä vielä järjestelyn oikeuteen. Aivan lopullisesti varma Anvian Elisa-järjestely tai sen hinta eivät siis vielä ole. Mahdollisessa oikeusjutussa tultaisiin tarkastelemaan muun muassa osakkeiden yhdenvertaisuutta.

Elisan mukaan Anvia Telecom Oy, Anvia IT-palvelut Oy, Anvia Hosting Oy, Anvia TV Oy ja Watson Nordic Oy yhdistetään Elisaan 1. heinäkuuta 2016 ja liiketoimintojen yhtenäistämisen suunnittelu käynnistetään heti. Aivan välittömästi järjestelyn ei kerrota tuovan muutoksia henkilöstölle tai asiakkaille. Pidemmällä aikavälillä suurtenkin muutosten voidaan arvioida olevan erittäin todennäköisiä. Vain yhtenä esimerkkinä Elisalla on jatkossa oma Elisa Viihde -palvelunsa sekä Anvialta tullut kilpaileva Watson, eikä kahden samankaltaisen palvelun jatkaminen vaikuta järkevältä.

Anvia puolestaan jatkaa omissa palveluliiketoiminnoissa, joihin kuuluu turvateknologisia ratkaisuja toimittava Securi, uusi asennusyhtiö Viria, sovellusratkaisuja tuottavat Fenix ja Hibox sekä Ruotsissa tv-operaattori Sappa. Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansec Oy henkilöstöineen siirtyy järjestelyssä Anvialle.

Elisa ei järjestelyn jälkeen enää omista Anvia-osakkeita.

”On hienoa, että monien vaiheiden jälkeen yhteistyössä syntynyt ratkaisu on hyväksytty ja osapuolet voivat kehittää omaa liiketoimintaansa. Elisalla on nyt erinomainen mahdollisuus tarjota tietoliikenne- ja viihdepalveluita entistä laajemmin ja osoittaa olevamme hyvä kumppani alueen asiakkaille. Olen iloinen voidessani toivottaa Anvian osaajat tervetulleiksi Elisaan ja Anvia Securi saa erinomaisen vahvistuksen Tansecin henkilöstöstä”, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

”Anvian hallitus päätyi esittämään yhtiökokoukselle tätä sopimusta punnittuaan tarkkaan eri vaihtoehtoja. Omistusta koskeva epävarma tilanne on heikentänyt yhtiön tulosta ja vienyt johdon voimavaroja liiketoiminnan kehittämiseltä. On hyvä, että asiaan saatiin yhtiökokouksessa nyt päätös ja voidaan katsoa eteenpäin. Uuden Anvian muodostavat yhtiöt ovat kaikki hyvässä kasvussa ja sovittu yritysjärjestely mahdollistaa keskittymisen niiden vahvistamiseen. Anvian vankka sijoitusomaisuus on tukena liiketoimintojen kehittämisessä ja omistaja-arvon kasvattamisessa”, sanoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. akzuh

  Syksyn YT:tä odotellessa ja mahdollisesti watsonin alasajoa 👍🏻️

 2. Joni

  Elisa Oyj kasvattaa (osa-omistajansa Suomen Valtion / Solidiumin TÄYDELLÄ tuella) toimi-aluettaan ja asiakasmääräänsä ainoastaan norjalaisten ostamiksi tuloaan varten, ja kun norjalainen Telenor ASA Norkringineen (Norkring AS) saa DVB-T / DVB-T2 maaverkon antenni-tv-jakeluverkkonsa rakennetuksi Suomeen, niin se (norjalaiset ja muut Telenorin pörssi-omistajat) ostavat ”viimein” Suomesta koko elisan ja saavat myöskin Anvia TV:n Pohjanmaan kattavan, alueellisen antenni-televisio -verkon (tällähetkellä SveaTV) haltuunsa ja omistukseensa, ja lisäksi vielä kaapeli-tv-verkkoja asiakkaineen, mobiiliverkkoja mobiililiittymä-asiakkaineen, sekä kupari- ja valokuitu -verkkoja lankapuhelin- sekä laajakaista -asiakkaineen.

  Suomen Valtio ainakin ON myymässä oman omistuksensa (kaiken omistusosuutensa) elisa:ssa ensitilassa sekä ensisijassa Telenorille Norjaan.
  Tämä oli myös ennalta yksi syy siihen, miksi Telenorille (Norkring) myönnettiin, maaverkon antenni-tv -jakeluverkon toimilupa Suomeen, ja miksi sen jatkoksi Suomen Valtio nimenomaisesti nyt ”viimein” halusi Anvian pää-osat, suurelta osin omistamansa elisa Oyj:n omistukseen.

  Nyt vain itse S4F:n ja sen Lounean pitää pitää kaikilla tavoin huolen, ettei elisa (ja Suomen Valtio) pääse valtaamaan ja ostamaan (nykyistä omistusosuitaan enempää) itse sitäkin ja pitää osallisuutensa ja suhteensa Finnet-liittoon kaikin tavoin kunnossa.

Tuoreimmat jutut