Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

YouTuben livelähetykset avautuvat kaikille ja saapuvat puhelimiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

YouTube logo

YouTube on ilmoittanut tuovansa live-videomahdollisuudet kaikkien käyttäjien saataville. Uusien mobiiliominaisuuksien avulla Googlen videopalvelu lähtee suoraan kilpaan muun muassa Facebook Liven ja Periscopen kanssa.

Suorat videolähetykset ovat olleet mahdollisia YouTubessa jo useita vuosia, mutta ominaisuutta ovat pääasiassa päässeet hyödyntämään vain suuremmat kanavat. Maaliskuussa ilmoille nousi kuitenkin huhuja uudesta, vaivattomasta ja kaikille käyttäjille tarkoitetusta live-videosovelluksesta.

Nyt kyseinen palvelu tekee tuloaan. Erillisen sovelluksen sijaan uusi live-toiminto leivotaan kuitenkin suoraan osaksi varsinaista YouTube-sovellusta.

YouTube Live videot

Jatkossa suorien videolähetyksien luominen onnistuu kaikilta YouTube-käyttäjiltä suoraan palvelun mobiilisovelluksesta. Live-lähetyksen aloittaminen tapahtuu hyvin yksinkertaisesti kaappauspainiketta painamalla ja videon thumbnail-kuvan valinnalla. Lähetyksen aikana seuraajat voivat keskustella reaaliaikaisessa chatissa videota katsellessaan.

YouTuben mukaan uuden ominaisuuden sisällyttäminen mobiilisovellukseen tuo mukanaan monia vahvuuksia. Lähetykset ovat vaivattomia aloittaa ja niitä käsitellään aivan kuten muitakin videoita. Live-videot löytyvät siis erilaisilta suosituslistoilta tai hakuominaisuutta hyödyntämällä.

Uudet YouTube-videotoiminnot lanseerataan parhaillaan meneillään olevassa VidCon-tapahtumassa Yhdysvalloissa. Ensimmäisenä mobiilien live-videoiden käyttäjiksi pääsee joukko tunnettuja ”tubettajia”, mutta toiminto avataan hieman myöhemmin myös muille käyttäjille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut