Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple Watchista tulee nopeampi ja helppokäyttöisempi – watchOS 3 lukuisten uudistusten kera julki

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple WWDC 2016 Kevin Lynch

watchOS 3 nopeuttaa Apple Watchin toimintaa.

Apple starttasi tänään WWDC-tilaisuutensa vaikuttavilla tilastoilla, joita seurasi watchOS-uudistusten esittely. Uusi watchOS 3 lupaa nopeuttaa ratkaisevasti Apple Watchin toimintaa ja helpottaa samalla kellon käyttöä niin pienillä kuin isoillakin uudistuksilla.

Eräs tärkeimmistä uudistuksista watchOS 3:ssa on nopeus. Applen mukaan sovellukset avautuvat nyt huomattavasti aiempaa nopeammin. Lavalla näytetyssä demossa urheilutulosten pariin pääsi noin seitsemän kertaa nopeammin watchOS 3:lla kuin aiemmalla ohjelmistoversiolla.

Toinen merkittävä uudistus on iPhone-tyyliin esiin pyyhkäistävä Control Center. Hallintakeskuksesta laitteen tilan ja tietyt pika-asetukset voi tarkastaa nopeasti ja monille tuttuun tapaan.

Apple WWDC 2016 Kevin Lynch

iPhonemainen hallintakeskus saapuu Apple Watchille.

Samalla sovellusten välillä liikkumista on haluttu helpottaa. Uusi Dock-osio sisältää käyttäjän lempisovellukset, joiden välillä on nopea siirtyä sivuselauksella. Lisäksi sovellukset ovat selaustilassakin niin sanotusti eläviä, eli esimerkiksi aktiivisuussovelluksen tilanteen voi tarkastaa helposti Dockin kautta ilman tarvetta varsinaisesti avata sovellusta.

Apple WWDC 2016 watchOS

Dockin kautta lempisovellukset löytyvät nopeasti.

Kellotaulujen saralla tapahtuu myös. Ensinnäkin tarjolle tulee uusia tauluvaihtoehtoja. Esimerkkeinä Apple esitteli suositun Mikki-kellotaulun kaveriksi saapuvan Minni-kellotaulun sekä uuden minimalistisen Numerals-kellotaulun. Laajenevan valikoiman lisäksi kellotaulujen vaihtaminen onnistuu nyt entistä helpommin yhdellä laidasta laitaan kulkevalla sivuttaispyyhkäisyllä.

WWDC Apple Numerals

Uusi Numerals-kellotaulu.

Liikunta- ja terveysominaisuuksia on watchOS 3:ssa jatkokehitetty pyörätuolilla liikkuvien tarpeet mielessä. Aktiivisuusrenkaat on optimoitu pyörätuolin työntämiselle, liikuntasovellusten sekaan saapuu pari liikuntarajoitteisille tarkoitettua vaihtoehtoa ja liikuntakehoitteet puhuvat tarvittaessa ”rullailusta”. Yleisemmällä tasolla aktiivisuustietoja voi jatkossa jakaa kavereiden kesken. Samalla käyttäjät voivat ”rehennellä” toisilleen chatin välityksellä ja kirittää näin toinen toistaan entistä kovempiin liikuntasuorituksiin.

Näiden lisäksi tarjolle on tuotu täysin uusi terveyssovellus Breathe. Sovelluksella käyttäjät voivat tehdä lyhyitä hengitysharjoituksia esimerkiksi rauhoittuakseen kiireisen päivän keskellä.

Apple WWDC 2016 watchOS

Breathe.

Apple julkaisee watchOS 3:sta kehittäjille tarkoitetun esiversion jo tänään. Kaikille Apple Watch -omistajille päivitys tuodaan syksyllä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kalle_vierikas

  aivan turhanpäiväistä! kellolla on vain yksi primaari tehtävä, jonka sen on suoritettava kunnialla: näyttää aika ja olla huoltovapaa- tai helppo. jos kello sammuu kahden vuorokauden käytön jälkeen, laite on täysin turha p*****.. Esim sentään Vector kellossa on 30 pv akku, joka sekin on liian vähän!

  • KeijoG

   No ei se sitä turhaa ole todellakaan kaikille, minä käytän Applen kelloa niin töissä kuin vapaa-ajallakin. En ihan heti ole luopumassa, paitsi uudempaan malliin sitten joskus kun semmoinen tulee.

   Pelkästään työkäyttö on semmoinen, että vaikea keksiä mikä muu laite helpottaisi yhtä paljon, tulee uppouduttua välillä erinäisiin projektisuunnitelmiin ja muihin dokumentaatioihin. Kun tulee sähköpostia tai jotain muuta viestiä, nopea vilkaisu ranteesta ja näkee heti onko asia semmoinen, että se vaatii huomiota vai voiko sen sivuuttaa myöhemmäksi/kokonaan. Ei siis tarvitse etsiä sitä viestin omaavaa ohjelmaa miljoonien ikkunoiden seasta tai startata sitä ja viedä hyvä flow ajatuksilta pois.

   Vapaa-ajalla samoja hyötyjä, lisäksi jos tarvitsee navigaatiota, ei tarvitse katsoa erillisiä näyttöjä, risteyksen lähestyessä alkaa naputus ranteessa ja näkyy suunta minne pitää kääntyä sekä metrimääräinen etäisyys kääntymiseen. Sitten myös tietysti nuo aktiviteettitoiminnot päivittäisten tavoitteiden kanssa jotka tulee tehtyä. Kellon hommaamisen jälkeen lähtenyt noin 10kg pois ilman sen kummempaa pyristelyä.

   Mitä kellon primääritehtävään tulee, se on muuttunut/muuttumassa. Aivan kuten kännyköiden primääritoiminta puhelimena on väistynyt ja kaiken muun osuus on kasvanut. Osa kehitystä on vanhojen tapojen muuttaminen ja jalostuminen. Kello kokee nyt sen saman muutoksen mitä kännykkä aiemmin.

  • MPK

   No älä sitten vaan tätä osta tai luota esim. kännykän kelloon. Perinteisiä versioita löytyy onneksi kaupasta.

Tuoreimmat jutut