Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyt napsahti! Moto Z -puhelimet ja Motomods-lisäosat esiteltiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Lenovon toimitusjohtaja ja uudet Moto Z -puhelimet.

Lenovon toimitusjohtaja Yuanqing Yang ja uudet Moto Z -puhelimet.

Lenovo esitteli odotusten mukaisesti Tech World 2016 -tapahtumassaan uusimmat Moto-lippulaivapuhelimet. Moto Z ja Moto Z Force uudistavat laitesarjaa monilla tavoilla.

Moto Z on hoikka huippupuhelin. 5,2 millimetrin paksuisena kyseessä on Lenovon mukaan ”markkinoiden ohuin premium-älypuhelin”. Hoikasta profiilista huolimatta Moto Z:n sisään on jemmattu muun muassa Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia ja jopa 30 tunnin kestoa tarjoileva akku. Etupaneelissa komeilee 5,5-tuumainen AMOLED-näyttö 2560 x 1440 pikselillä.

Lenovo Moto Z -puhelimen tekniset tiedot.

Lenovo Moto Z -puhelimen tekniset tiedot.

Moto Z Force sisältää suurimmilta osin samat tekniset ominaisuudet kuin Moto Z. Pääeroksi nousee se, että Force-malliin on lisätty Lenovon rikkoontumattomaksi kehuttu ShatterShield-näyttö.

Moto Z Force.

Moto Z Force.

Moto-huippujen surin erikoisuus ovat kuitenkin modulaariset takakuoret, joilla voi ulkonäön muuttamisen lisäksi tuoda puhelimiin lisäominaisuuksia. Lenovon mukaan nämä Motomods-lisälaitteet napsahtavat vaivattomasti puhelinten selkämykseen ja muuntavat niiden käyttökokemusta tarvittaessa täysin.

Motomods.

Itse Ashton Kutcher piipahti Tech World -lavalle esittelemään Moto-uutuuksia.

Ensimmäiset esitellyt Motomodit olivat:

 • InstaShare-projektori, jolla voi heijastaa jopa 70 tuuman kuvaa.
 • JBL SoundBoost -kaiutinkuori, joka lupaa 10 tuntia soittoaikaa kuluttamatta puhelimen akkua. Mukana on myös tukijalka.
 • Power Pack -akkukuori, joka lupaa jopa 20 tuntia lisää käyttöaikaa. Saataville tulee myös langatonta latausta tukeva versio.
 • Style shells -kuoret, jotka muuntavat puhelimen tyyliä. Tarjolle tulee muun muassa puu- ja kangaspintoja.

Hupaisassa esittelyssä Lenovo-tiimiläiset kertoivat halunneensa kokeilla, miten modernit elokuvat muuttuisivat, jos kaikilla olisi Motomodseja käytössään. Lopputuloksena oli mainos, jossa maailmanlopun keskellä riehuvia zombeja hämätään heijastamalla puhelimella kissavideo seinälle.

InstaShare-projektori on eräs ensimmäisistä Motomods-kuorista.

InstaShare-projektori on eräs ensimmäisistä Motomods-kuorista.

Moto Z -puhelimet julkaistaan Yhdysvalloissa jo kesällä. Amerikkaan laitteet saapuvat Droid-lisäbrändättyinä yksinoikeudella Verizon-operaattorille. Maailmanlaajuisesti puhelimet julkaistaan syyskuussa, ja samaan aikaan markkinoille tuodaan myös Motomods-lisäkuoret. Moto-uutuuksien hintatasoihin ei otettu tilaisuudessa kantaa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  On tuossa force mallissa pari muutakin eroa perus moto z’aan

  Isompi akku 3500mah(moto z 2600)
  Kamera on parempi 21 mp f1.8 (moto z 13mp f1.8)

 2. Vili

  Ei mitään mainintaa siitä, että molemmista luureista puuttuu 3.5mm kuulokeliitin. Tämä on ilmeisesti floppi jo ennen julkaisua ;)

  • SANDY

   onneksi lenovolla ollaan ajateltu musiikin kuuntelijoita siten että sisällyttävät moto z puhelimien mukaan adapterin jolla saa 3,5mm kuuloke liitäntää käyttävät kuulokkeet liitettyä uusiin moto z puhelimiin, mutta ei hätää kyllä Apple tästä rahastuskeinon keksii :)

   • vili

    Mutta eihän ihmiset halua käyttää adapteria eikä se ole mikään ratkaisu… näin ainakin on iPhonesta puhuttu. Nyt adapteri onkin ihan ok?

    • Erik

     iPhone kuulemma siirtyy samaan käytäntöön kahden vuoden sisällä.

     • Vili

      No itseasiassa hyvin todennäköisesti tänävuonna.

 3. Erik

  Parhaitta, hyvä Motorola!

  Oikeastaan on hyvä, että Motorola yksinkertaistaa älypuhelimen valintaa näinkin paljon kuluttajille mutkikkailla markkinoilla. Otan osaa kilpailijat.

  Jos haluat kuluttaa puhelimeen yli 500€ -> valinta on Moto Z, jos haluat edullisemman puhelimen Moto g4 on ainoa järkevä ostos.

Tuoreimmat jutut