Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jollan käyttöjärjestelmä pinkaisi Venäjälle – tällainen on uusi Sailfish-puhelin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmä näyttäisi vähitellen saavan parempaa jalansijaa älypuhelinmarkkinoilla. Tuoreimpana Venäjältä kantautuu uutisia uudesta Oysters SF -puhelimesta, joka päihittää aiemmat Sailfish-puhelimet useallakin saralla.

Oysters SF

Oysters SF:ää ei voi varsinaisesti huippupuhelimeksi kutsua, mutta sen tekniset ominaisuudet päihittävät kirkkaasti alkuperäisen Jolla-puhelimen ja potkua löytyy myös enemmän kuin aiemmin tänä vuonna julkaistusta Intex Aqua Fishistä (tai Jolla C:stä, joka käytännössä on Aqua Fish uudelleenbrändättynä).

Näyttö Oysters SF:ssä vastaa pääpiirteittäin Aqua Fishiä, eli kyseessä on viisituumainen ja tarkkuudeltaan 1280 x 720 pikselin IPS-näyttö. Siinä missä Aqua Fish käyttää Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiiriä ja neliytimistä suoritinta, hyrrää Oysters SF:n sisällä MediaTekin kahdeksanytimisellä suorittimella varustettu MT6753 -piiri. Muistimäärät Oysters SF:ssä vastaavat Aqua Fishiä, eli RAM-muistia on kaksi gigatavua, sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua ja muistikorttipaikka tukee enintään 32 gigatavun kortteja.

Myös kameraosastolla Oysters SF päihittää intialaisen pikkuserkkunsa, ainakin tarkkuuksien osalta, sillä laite sisältää viiden ja 13 megapikselin kamerat, kun Aqua Fishissä tarkkuudet ovat kaksi ja kahdeksan megapikseliä. Samoin akku venäläispuhelimessa on isompi, kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia.

Oysters SF on Venäjän markkinoille suunnattu puhelin, joka näillä näkymin ei ole tulossa myyntiin Suomessa. Laitteen hinnasta tai julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Olikohan 2007 ku tälläsillä tehoilla luureja julkaistiin.

  • Erik

   Ei tuo ole Android, joka vaatii rankasti ”rautaa rajalle” toimiakseen nykimättä. Kyllä Sailfish toimii käyttiksenä varmadti jouhevasti tuolla raudalla.

   • Kairaaja

    No käyttis voi toimia, mutta entä sovellukset peleistä puhumattakaan.

    • Erik

     No niistä en sano mitään kun en ole kokeillut.

 2. Erik

  En ole asiantuntija, mutta Oysters SF kuulostaa lähinnä homoravintolan nimeltä..

  • AndroidWindows

   Ja mitä pahaa siinä on? Oletko epävarma seksuaalisuutesi suhteen?

  • Kairaaja

   No kyllähän tosta nimestä tulee ihan gaybaari mielee.

   • Pete

    Kuten myös sinun nimimerkistä.

Tuoreimmat jutut