Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Chromebookit monipuolistuvat – Android-sovellukset syöksyvät laitteille syksyllä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google Play logo

Google Play -sovelluskaupan ja sitä myötä Android-sovellusvalikoiman saapuminen osaksi Chrome OS:ää on vaikuttanut hyvin todennäköiseltä jo pitkään. Viimeisimmät vahvat vihjeet uudistuksesta nähtiin eilen. Nyt Google on viimein julkistanut Android-sovellusten saapumisen ja tarjonnut lisätietoa siitä, mitä tämä kaikki tarkoittaa Chromebook-käyttäjien kannalta.

Android-sovellukset tulevat saataville Chromebookeilla vielä tämän vuoden aikana. Sovellusten luvataan toimivan saumattomasti yhdessä tutun Chrome OS -käyttökokemuksen kanssa. Android-sovelluksia voidaan näyttää kolmessa eri ikkunakoossa ja käyttäjät voivat avata useita liikuteltavia Android-ikkunoita täysiverisen selaimen rinnalle.

Sovellusten mukana tulee mahdollisuus saada Android-ilmoituksia Chromebookilla. Toisaalta, mikäli Chrome-laite on kiinnostanut nimenomaan riisutun käyttökokemuksen vuoksi, voi Android-sovelluksia tai koko Google Play -kaupan myös sulkea pois käytöstä.

Google Play -kauppa saapuu Chrome OS:n kehittäjäkanavaan kesäkuussa. Aluksi uudistusta tukevat ainoastaan ASUS Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 ja viimeisin Chromebook Pixel. Viralliseen jakeluun Android-uudistus laitetaan syys- tai lokakuussa ja samalla tuettujen laitteiden määrä kasvaa ratkaisevasti. Google ylläpitää erillistä listaa Android-sovelluksia tukevista Chromebookeista, jotta käyttäjien on helppo tarkastaa oman laitteensa tilanne.

Google Playn sovellustarjonta löytyy pian Chromebookeilta.

Google Playn sovellustarjonta löytyy pian Chromebookeilta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Japi

  Hyvä uutinen. Noin kuukauden ollut Asus Flip käytössä ja olen rakastunut. Edellinen oli Windows tabu, joka tahmasi ja Win 10 asennuksen jälkeen pakkopäivitykset vei hermot, kun konetta ei voinut silloin käyttää. Haluaisin kiinteän näppiksen ja kuitenkin tabun mahdollisuudet. Mahtava laite ja paremmaksi muuttuu.

  Pakkauksesta ulos ja päivitys, jonka jälkeen petyin kun Netflix ei toiminut suoraan ja vaati liitännäisen. Seuraava päivitys korjasikin jo tuon puutteen.

  Suosittelen Chromebookkia ☺️

 2. Vilperi

  Chromebook on oikein mahtava laite netin selailuun. Myös sovelluksia on kiitettävästi.

 3. spede

  Chrome os on aika helppo ja hyvä vaihtoehto. Vähän epäilyttää tuo android appien lisäys chromebookeissa juuri puuttuu tuo ainainen appien päivitys, jää nähtäväksi.

Tuoreimmat jutut