Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Supercell saatetaan myydä taas – ”kauppahinta voisi olla yli 5 miljardia dollaria”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Clash Royale on Supercellin uusin pelijulkaisu

Clash Royale on Supercellin uusin pelijulkaisu

Suomalaisen peliyhtiön Supercellin omistus saattaa muuttua, kertoo uutistoimisto Bloomberg asiasta perillä oleviin lähteisiin vedoten.

Yli 77 prosentin osuuden Supercellistä nykyisin omistava japanilainen SoftBank harkitsee myyntiä nyt sen jälkeen, kun sen osuuteen on herännyt kiinnostusta. Loppuosan Supercellistä omistavat yhä sen perustajat sekä henkilöstö.

Supercell on käynyt keskusteluja yhtiön myynnistä mahdollisille strategisille ostajille Kiinasta. Tarkempia tietoja ostajaehdokkaista ei kuitenkaan ole nyt tullut julkisuuteen ja prosessin kerrotaan myös olevan vielä varhaisessa vaiheessa – eikä SoftBank välttämättä päädy myymään osuuttaan.

Yhden lähteen mukaan kauppahinta voisi arvostaa koko Supercellin arvon yli viiteen miljardiin dollariin eli yli 4,4 miljardiin euroon.

Supercellin yksi perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja SoftBankin perustaja ja toimitusjohtaja Masayoshi Son juhlimassa alkuperäistä kauppaa.

Supercellin yksi perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen ja SoftBankin perustaja ja toimitusjohtaja Masayoshi Son juhlimassa alkuperäistä kauppaa.

SoftBankin edustaja kieltäytyi kommentoimasta myyntihuhuja eikä Bloomberg tavoittanut Supercelliä kommentoimaan asiaa.

SoftBank tuli Supercellin enemmistöostajaksi ostettuaan siitä reilun puolikkaan noin 1,5 miljardilla dollarilla eli tuolloin 1,1 miljardilla eurolla, arvostaen koko Supercellin noin 2,2 miljardin euron arvoiseksi yritykseksi. Tässä yhteydessä käytännössä kaikki aiemmat Supercellin omistajat myivät puolet omistuksestaan. SoftBank kasvatti osuutensa nykyiseen yli kolmen neljäsosan omistukseen vuosi sitten ostamalla ulos Supercellistä kaikki ulkopuoliset yritystä rahoittaneet sijoittajat.

Supercell on tehnyt valtavasti rahaa – pelkästään viime vuonna 2,1 miljardin euron liikevaihdolla liikevoittoa kertyi lähes 850 miljoonaa euroa – peleillään Clash of Clans, Hay Day ja Boom Beach. Yhtiö ei esitellyt globaalisti viime vuonna lainkaan uusia pelejä, mutta tänä vuonna sillä on käsissään jo uusi jättihitti, Clash Royale.

Bloomberg toteaa raportissaan, että Supercellillä on ollut vaikeuksia menestyä globaalia vastaavalla tasolla SoftBankin kotimaassa Japanissa.

Tuoreet tiedot Supercellin mahdollisesta kaupasta eivät ota kantaa siihen myisivätkö myös perustajat ja henkilöstö nykyisiä omistuksiaan SoftBankin rinnalla uudelle ostajalle. Supercellin kaltaisessa peliyhtiössä tärkein tuotannontekijä ovat osaavat työntekijät, joita on järkevä palkita sekä sitouttaa osakeomistuksen kautta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut