Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Apple Music on uudistumassa iOS 10:ssä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Music on Applen uusi musiikkipalvelu, joka siirtänee iTunesin musiikkikaupan pikku hiljaa historiankirjoihin

Apple Music.

Apple on uudistamassa kauttaaltaan viime vuonna lanseeraamansa musiikin tilauspalvelun Apple Music -sovelluksen tämän vuoden iOS 10 -päivityksen yhteydessä. Apple tulee esittelemään Apple Musicin ja muita iOS 10:n uudistuksia 13. kesäkuuta WWDC-kehittäjäkonferenssinsa avauksessa.

Apple Musicin käytettävyys on saanut paljon moitteita palvelun syksyllä tapahtuneen lanseerauksen jälkeen. Uutistoimisto Bloomberg kertoo, että Apple aikoo uudistaa käyttöliittymän nyt intuitiivisemmaksi sekä paremmin yhdistää uuden suoratoistopalvelunsa ja latausmallilla toimivan aiemman iTunes-musiikkikauppansa, samalla myös laajentaen Apple Musicin radiopalvelua.

Applen WWDC pyörähtää tänä vuonna käyntiin 13. kesäkuuta.

Applen WWDC pyörähtää tänä vuonna käyntiin 13. kesäkuuta.

9to5Mac-sivusto puolestaan kertoo yksityiskohtia Apple Musicin uudistumisesta: pääpaino on yksinkertaistamisella ja uudelleenjärjestelyllä. Sovelluksen värimaailma on muuttumassa selkeämmäksi mustavalkoiseksi, mutta samalla albumien kuvat ovat saamassa enemmän tilaa. Nykyisestä värikkäästä ja läpikuultavasta ilmeestä luovutaan.

Lisäksi Apple Music on saamassa lisää iPhonen paineentunnistavaa näyttöä hyödyntäviä 3D Touch -toimintoja sekä kappaleiden jakomahdollisuus tuodaan paremmin esiin. Apple Musicin sosiaaliset toiminnot sisältävä Connect-osio on kuitenkin pysymässä pitkälti ennallaan. Lisää painoarvoa on tarkoitus antaa sovelluksen Sinulle-suositteluosiolle ja myös sitä yksinkertaistetaan. Nykyinen Uutta-osio puolestaan korvautuu selausosiolla, jonka pitäisi olla järjestellympi kattaus samoista aineksista verrattuna nykyiseen.

Uutena ominaisuutena Apple Music on saamassa kappaleiden lyriikat. Niiden osalta Apple tekee yhteistyötä levy-yhtiöiden kanssa.

Applen toiminta musiikin saralla on kärsinyt sisäisistä ongelmista yhteistyössä ja johdossa sen jälkeen, kun Apple osti Beatsin uudistaakseen musiikkitarjontansa. Haasteita on ollut integraatiossa sekä yhtenäisen strategian luomisessa suoratoistopalvelun ja latauskaupan välille. Bloombergin mukaan Applen musiikin latausmyynti on pysynyt yhä vakaana 3,5 miljardin dollarin vuositasolla, eikä Applella näin ole ollut täyttä halukkuutta lähteä kannibalisoimaan vanhaa ja kasvattamaan uutta suoratoistopalvelua voimakkaammin.

Apple Musicilla on viimeisimmän ilmoituksen mukaan 13 miljoonaa maksavaa tilaajaa, jotka pulittavat palvelusta noin vajaan kympin kuussa. Kilpailevan Spotifyn kasvu on jatkunut vahvana myös Apple Musicin tulon jälkeen.

Apple on markkinoinut Musicia ilmaisilla kokeilukasoilla.

Apple on markkinoinut Musicia ilmaisilla kokeilukasoilla.

Apple Music -sovelluksen uudistamisesta vastaa sisältöpomo Robert Kondrk sekä aiemmin Nine Inch Nails -bändistä tuttu Trent Reznor. Myös Jony Iven johtama design-tiimi on osallistunut uudistukseen, kuin myös Beatsin perustaja Jimmy Iovine sekä Applen palveluista vastaava johtaja Eddy Cue.

Ongelmia on syntynyt vastuiden jakautumisessa ja byrokratiassa. Musiikkialan konkari Jimmy Iovine toimii Applella ilman titteliä, mutta suurella vallalla. Hän pitää yhteyttä levy-yhtiöihin, managereihin ja artisteihin – yrittäen muun muassa kerätä Apple Musicille uniikkia sisältöä yksinoikeudella. Ajottain Iovinen kerrotaan kuitenkin neuvotelleen asioista yksin itse, kun myös yhtäaikaisesti Applen varsinaiset sisältötiimit myös kävivät omia neuvottelujaan samoista asioista.

Beats Musicin aiempi toimitusjohtaja Ian Rogers jätti Applen viime elokuussa. Myös tuotepäällikkö, päädesigneri ja kehityksen vetäjä ovat lähteneet.

Nyt Applen johto on kuitenkin tiettävästi tyytyväinen Apple Musicin uuteen suuntaan ja tiimin parempaan toimintaan. Applella musiikin parissa työskentelee yli 1 000 työntekijää.

Apple Musicin uudistus on yksi iOS 10:n suurimpia päivityksiä. Whitetail-koodinimellä tunnetun iOS 10:n odotetaan myös tuovan Apple Payn käyttöön Safari-verkkoselaimessa sovellusten ja lähimaksujen ohella. Lisäksi se on tulossa Maceihin OS X -päivityksellä, 9to5Macin Mark Gurmanin mukaan mahdollisesti sormenjälki hyväksyttäisiin maksettaessa tässäkin tapauksessa iOS-laitteen avulla.

Lisäksi iOS 10 on uudistamassa Kuvat-sovelluksen, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu.

Myös Apple Watchin watchOS-järjestelmä on jälleen saamassa päivityksen, joka myös esitellään WWDC:ssä iOS 10:n ja OS X:n uuden version ohella.

OS X:n puolella iTunesin laajempaa uudistusta saadaan odotella vielä ensi vuoteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut