Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: kuusi huippupuhelinta, 10 sovellusta – Kuka on nopein?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei P9.

Videolla nähtävistä puhelimista uusin on Huawei P9.

Internet rakastaa – ja toisinaan vihaa – mobiililaitteiden testaamista. Erilaisia kestävyys- ja suorituskykytestejä on olemassa lukematon määrä ja lisää pukkaa aina uusien laitteiden julkaisun myötä. Huawei P9:n myynnin aloitus onkin antanut aihetta useamman laitteen vertailuvideolle.

Techradarin tuoreella videolla vertaillaan kuuden huippupuhelimen nopeutta. Testissä Apple iPhone 6s, Samsung Galaxy S7, HTC 10, LG G5, Huawei P9 ja Sony Xperia Z5 käynnistetään ja kuljetetaan sen jälkeen kymmenen sovelluksen läpi. Käytetyt sovellukset ovat Instagram, eBay, Spotify, Twitter, Gmail, Google Maps, Asphalt 8, Fruit Ninja, Netflix ja kunkin puhelimen oma kamerasovellus. Jokainen sovellus avataan kahdesti.

Lopussa ilmoitetaan sekä koko tehtäväketjuun mennyt aika että pelkkiin sovellusavauksiin mennyt aika ilman laitteen käynnistystä. Sovelluskierroskohtaisia aikoja ei sen sijaan ilmoiteta suoraan videolla.

Testi onkin herättänyt eriäviä mielipiteitä kommenttiosiossa. Onko käynnistysajan testaaminen järkevää? Kuinka isoja eroja käsin tehtävät sovellusavaukset ja näkymien päivittämiset aiheuttavat tuloksissa? Miten eri käyttöjärjestelmät todella huolehtivat taustalle jäävistä sovelluksista? Pitäisikö laitteiden ikäero ottaa huomioon? Oman mielipiteesi voit muodostaa katsomalla vertailuvideon alta:

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  ”Testi onkin herättänyt eriäviä mielipiteitä kommenttiosiossa”

  Todella huvittavaa aina seurata noita Android poikien selittelyä, kun eivät voi hyväksyä että iPhone nyt vain on nopein. Sitten pitää keksiä jos jonkunnäköisiä tekosyitä kun se oma 8 ydin tms. luuri ei pärjännytkään.

  • Henrik

   Seli,seli! Vili poju.

  • Marko

   Näinhän se on. Ei mittään merkitystä vaikka joku on sen muutaman sekunnin nopeampi. Se mikä on itselle paras on vaan ja ainoastaan merkitystä. Kaikki huippupuhelimet on nykyään tarpeeksi nopeita. Puhelimet on nykyään jopa nopeampia kun tietokoneet nettiselailussa, joka on aikana kova tulos 😂 Apple on aina ollut jäätävä tekeen prossuista nopeita, mutta ero muihin on marginaalinen ja oikeestaan käytössä turha.

   • Azazel

    iPhone 6S on paljon nopeampi ku iP6 mutta käytössä sitä ei välttämättä huomaa mutta jos vieretysten laittaa niin huomaa selvästi että iP6S:ssä on nopeampi avata kamera ja netti selain on nopeampi… Tämä Galaxy S7 Edge on nopeampi kuin iP6S, meidän taloudessa molemmat joten olen asian huomannut mutta iP7 ja A10 prossu menee varmasti S7 malleista ohitse

 2. Mikko

  Iphone saattaa olla nopein..joku pari sekunttia..ketä kiinnostaa? Tuota eroa tuskin kukaan huomaa peruskäytössä. Androideissa on nykyään paljon enemmän ominaisuuksia, parempi kamera ja korkeampi IP-luokitus.

  • Marko

   Kamerasta voidaan olla paljon erimieltä, mutta ip-luokitus ehkä pitäisi olla. Uusissa se periaatteessa on vaikka sitä ei virallisesti ilmoiteta.

 3. Wasd

  Turha testi koska aloitetaan heti puhelimen käynnistyttyä. Kuinka moni käynnistelee puhelinta uudelleen kokoajan? Paljon enemmän merkkaa sovellusten käynnistysaika ja käytöstä riippuen se, että miten hyvin puhelin pitää sovelluksia muistissa taustalla.

 4. Jori

  En tiennytkään, että puhelimetkin ovat ihmisiä.
  Toimittajan mielestä kuitenkin ovat, koska hän kysyy ”Kuka on nopein”.

  Oikea ilmaisu olisi tietysti ”Mikä on nopein” tei mielummin ”Mikä niistä on nopein”

Tuoreimmat jutut