Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mies asensi Windows 95:n Apple Watchiin ja esittelee sitä videolla – ja se toimii!

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 95 Nick Leen asentamana Apple Watchissa.

Windows 95 Nick Leen asentamana Apple Watchissa.

Vaikka Apple Watchia on syytetty sovellusten toiminnan hitaudesta enemmän kuin ehkä mistään muusta, on siinäkin itse asiassa paljon enemmän tehoa kuin mitä 20 vuotta sitten löytyi vielä useimmista PC-tietokoneista.

Miksei sitten asentaisi Watchiin huvin vuoksi Microsoftin legendaarista Windows 95 -käyttöjärjestelmää? Tämä ajatus iski Nick Leen tajuntaan ja hän päätti ryhtyä tuumasta toimeen.

Itse asiassa Nick ei ole aivan ensi kertaa näissä hommissa – tunkemassa Apple Watchiin käyttöjärjestelmää, jota ei siihen ole tarkoitettu. Aiemmin hän asensi kelloonsa jo Mac OS -käyttöjärjestelmän 7.5.5-versiona.

Saadakseen Windows 95:n toimimaan Apple Watchissa piti Nickin tehdä monenlaisia temppuja, joita hän käy läpi blogimerkinnässään. Lopputuloksena hän sai Watchin pyörittämään muutakin koodia kuin mitä Apple sallii – Windows 95:n kelloon ”Watch-sovelluksena”, joka emuloi ympäristön, jossa käyttöjärjestelmä voi toimia. ”Järkevästi” toimivaan kokonaisuuteen vaadittiin myös erikoisempia ratkaisuja, kuten vaikkapa jatkuvasti Watchin digitaalista kruunurullaa pyörittelevä vipu, jotta Watchin näyttö pysyy päällä. Lisäksi Windows 95:n käynnistymistä saa odottaa hyvän tovin, tunnin verran.

Alla videolla nähdään, kuinka se Windows 95 Apple Watchissa toimii!

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. turhaa

  Mitä järkeä tai hyötyä?

  • Zaqqe

   Minkä ihmeen takia pitäisi olla kumpaakaan? Juuri kokeileminen on ihmiselle ominaista ja tuonut muassaan monenmoisia hyödyllisiä keksintöjä.

   En toki arvele, että juuri tästä seuraisi jotain iankaikkisuuden kannalta ainutlaatuista oheishyötyä :D

  • Azazel

   Pitääkö aina olla hyötyä joka asiaan? Samsungin Edge näytöistä tai iPhone 6S:n 3D Touch näytöstäkään ei ole mitään hyötyä kun ilman pärjää mutta ne ovat mukava lisä

   • turhaa

    Edge ja 3D Touch on kuitenkin tätä päivää.Tunnin käynnistyvä 21 vuotta vanha käyttis ja sekin sovelluksena uudessa älykellossa ei ole mukava lisä.Yhtä turhaa kuin vanha väljä Ladan moottori isoon Mersuun.

 2. Pena Winsu

  kerrankin jotain järkevää omenatuotteiden käyttöä.

  • Yusa

   Kyllähän tämä antaa positiivisen sysäyksen. Applen tuotteilla voi sittenkin olla tulevaisuutta :D

Tuoreimmat jutut