Telegram-viestisovelluksen perustaja Pavel Durov kiistää jyrkisti tänään verkossa liikkuneet, venäläismedialähtöiset huhut Googlen yhden miljardin dollarin ostotarjouksesta ja myyntineuvotteluista.
”Paskapuhetta”, totesi Durov ykskantaan huhuista TechCrunchille antamassaan kommentissa. ”Minulla ei ole ollut ostoneuvotteluja tai -tapaamisia Googlen kanssa. Tunnen Googlen ihmisiä ja Sundarin (Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai) tietenkin, mutta yritysosto, 1 miljardi – kaikki tuo on väärin”, kertoi Durov.
Telegram on kerännyt nopeasti käyttäjiä. Helmikuussa se kertoi ylittäneensä jo 100 miljoonan kuukauden aikana aktiivisen käyttäjän rajapyykin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google on pahasti ulkona viesintäsovelluksista ja laajemmin ihmisten sosiaalisesta kanssakäymisestä verkossa, vaikka sillä onkin muun muassa oma Hangouts-palvelunsa. Sen käyttömäärät kuitenkin kalpenevat vertailussa esimerkiksi jatkuvasti vahvistuvan Facebookin oman Messengerin sekä ostaman WhatsAppin miljardiluokan käyttäjämäärin.
Facebook kertoi hiljattain Messengerin ja WhatsAppin kautta kulkevan päivässä 60 miljardia viestiä eli noin kolminkertaisesti koko maailman perinteisten SMS-tekstiviestien verran.
Googlen on raportoitu aikanaan olleen kiinnostunut myös WhatsAppista, mutta Facebook nappasi sen omien siipiensä suojiin 2014 alkuvuodesta ilmoitetussa 19 miljardin dollarin jättikaupassa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Telegram sai kasvunsa todellisen alkusysäyksen juuri Facebookin WhatsApp-kaupan myötä osan sen käyttäjistä vaihdettua palvelua, koska he eivät pitäneet Facebookin mukaantulosta.
WhatsApp ei nykyisin tee liikevaihtoa lainkaan Facebookin luovuttua täysin aiemminkin heikosti tuottaneesta mutta olemassa olleesta vajaan euron/dollarin vuotuisesta käyttömaksusta ensimmäisen vuoden jälkeen. Käytännössä monetkaan WhatsAppin käyttäjät eivät ikinä palvelusta maksaneet.
Erilaisista viestipalveluista voi kuitenkin jatkossa tulla yhä tärkeämpi osa mobiilikäyttöä. Tänä keväänä valtavasti puhetta on riittänyt älykkäiden, automatisoitujen ohjelmistobottien tulosta osaksi keskustelusovelluksia. Toistaiseksi kehitys on kuitenkin vasta alkutekijöissään ja botit toiminnaltaan hyvin alkeellisia. Facebook esitteli F8-kehittäjäkonferenssisaan kehitystyökalut boteille Messengeriin. Muun muassa niiden myötä yritykset on tarkoitus tuoda mukaan aiemmin ihmisten välisenä keskustelukanavana olleeseen sovellukseen. Myös WhatsAppiin yrityksille suunnatut toiminnot ovat tulossa mukaan, mutta kehitys kulkee Messengerin perässä.
Telegramiinkin botit tulivat nyt kevään aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlen on raportoitu useasti kehittävän itse myös uutta viestipalvelua, jossa olisi paljon älykkyyttä mukana eri toiminnoissa. Tästä projektista ei ole hetkeen kuultu konkreettisempia raportteja, mutta Googlen tuleva I/O-kehittäjäkonferenssi olisi oiva uuden palvelun esittelylle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »