Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämä viestisovellus villitsee WhatsAppista pakenevat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Telegram Messenger on tyylikkään yksinkertainen

Telegram Messenger on tyylikkään yksinkertainen

 

Supersuosittu viestipalvelu WhatsApp koki kaksi suurta tapahtumaa viime viikolla: ensin torstaina Suomen kerrottiin Facebookin ostavan WhatsAppin yhteensä 19 miljardilla dollarilla ja sitten viikonloppuna palvelu koki Facebook-kaupasta riippumattoman, pitkiin aikoihin pisimmän 3,5 tuntisen käyttökatkon.

Osa käyttäjistä on pelästynyt muutoksia ja käyttökatkoa – ja luonnollisesti muut viestipalvelut ovat keränneet hyödyn. Tuore syyskuussa 2013 perustettu Telegram Messenger näyttäisi yllättäen osuneen kultasuoneen viimeisen viikon aikana ja se on noussut vauhdilla sovelluskauppojen latauslistojen kärkeen.

Sunnuntaina WhatsAppin käyttökatkon vauhdittamana Telegram lisäsi kertomansa mukaan yli viisi miljoonaa käyttäjää. Telegram on nyt iPhone-latauslistalla ykkösenä 52 maassa, viiden joukossa 65 maassa ja TOP10:ssä 78 maassa. Suomessa Telegram Messenger on toistaiseksi kohonnut iPhone-latauslistalla sijalle 9. Yhdysvalloissa se on sijalla 4 Flappy Bird -pelikopioiden joukossa. Google Play -sovelluskaupan listauksessa muutokset tapahtuvat hitaammin kuin App Storessa, jonka vuoksi se ei kerro uusien sovelluksien noususta yleensä vastaavalla tavalla.

Monien WhatsAppin käyttäjistä ajatellaan pelkäävän palvelun siirtymistä jättiläismäiselle Facebookille. Telegram Messenger on sopinut korvaajaksi, koska se muistuttaa paljon WhatsAppia. ”Nyt kun WhatsApp liitetään markkinointimonsteriin Facebook, kuluttajat markkinoilla, joilla WhatsApp oli hypersuosittu etsivät samanlaista sovellusta, johon vaihtaa”, arvioi analyytikko Tero Kuittinen BGR-sivustolla.

Kuten ei WhatsAppissakaan, ei Telegram Messengerissäkään ole mainoksia. Lisäksi se on ilmainen, sen ulkoasu hyvin yksinkertainen ja selkeä ja se jopa muistuttaa WhatsAppia. Telegram Messenger on myös ilmainen ja väitetysti ”nopeampi kuin mikään muu sovellus”. Telegram Messengeriä on rahoittanut venäläinen Pavel Durov, joka ”Venäjän Facebookin” VKontakten, nykyisin VK, perustaja.

Kuittisen mukaan huomionarvoista on, että Telegram Messenger on kohonnut kärkeen Espanjassa, Italiassa ja Saksassa, joissa WhatsAppin peitto on ollut yli 80 prosenttia käyttäjistä.

Kiinnostaako sinua WhatsAppista pois vaihtaminen? Oletko jo tehnyt niin? Oliko valintasi Telegram Messenger? Kommentoi alla.

Telegram Messenger on tarjolla iPhonelle App Storesta ja Androidille Google Playsta.

Telegram Messenger muistuttaa myös WhatsAppia

Telegram Messenger muistuttaa myös WhatsAppia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut