Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung kehittää hurjan isoa kamerakennoa tuleviin puhelimiinsa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy S7 edge kamera.

Samsungin huhutaan kehittävän uutta kamerakennoa tuleviin huippupuhelimiinsa. Kokonsa puolesta kenno päihittäisi jo monet oikeat kamerat.

Samsung on lopettanut omien NX-kameroidensa myynnin ainakin jo Saksassa ja Alankomaissa, ja huhujen mukaan uusia kameroita ei välttämättä, ainakaan toistaiseksi, olisi enää tulossa. Sen sijaan yhtiö haluaa panostaa entistäkin enemmän puhelimiensa kamerateknologiaan. Samsung on myös tuomassa NX-kameroiden pohjalta kehitetyn käyttöliittymän puhelimiensa kamerasovelluksiin.

Samsungin 12 megapikselin ISOCELL-kamerakenno.

Samsungin 12 megapikselin ISOCELL-kamerakenno.

PhotoRumors kertoo, että Samsung on kehittämässä ainakin kahta uutta kennoa tuleviin älypuhelimiinsa. Näistä pienempi on kooltaan 1/2,3 tuumaa, mikä vastaa monissa kompaktikameroissa käytettyä kennokokoa. Lisäksi yhtiön kerrotaan kehittävän vieläkin suurempaa CMOS-kennoa älypuhelinkäyttöön. Se on tiettävästi kooltaan peräti 1/1,7 tuumaa ja se on tarkoitus varustaa peräti aukkokoon f/1,4 omaavalla optiikalla. Kameroiden tarkkuuksien on määrä asettua 18:n ja 24 megapikselin välille.

Samsung Galaxy S7 käyttää 1/2,5-tuumaista, 12,2 megapikselin kennoa ja f/1,7 aukkolukua. Erikoisuutena S7:n kamerassa on erittäin nopea Dual Pixel -vaihetarkennus, jota on aiemmin käytetty lähinnä vain joissain järjestelmäkameroissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Azazel

    Toivottavasti ehtisi Galaxy S8 malleihin :)