Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusimmalla Windows-päivityksellä vakavia seurauksia – Microsoftin koneet täydellisessä jumissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Surface Book

Jos satut omistamaan Surface Pro 3:n, Surface Pro 4:n tai Surface Bookin, on luvassa sekä hyviä että huonoja uutisia. Hyvänä uutisena Microsoft on alkanut jakamaan ensitestaajilleen uutta Windows 10:n 14279-versiota. Huonona uutisina kyseinen esi-versio on ajanut ison osan Surface-koneista pahasti jumiin.

Monet päivityksen ladanneet käyttäjät ovat valittaneet koneiden lakanneen rekisteröimästä kosketusnäytön komentoja ja samalla myös Type Cover –näppäimistöt ovat menneet käyttökelvottomiksi. Perinteiset Ctrl+Alt+Del-komennot eivät ole asiaan auttaneet, ja paras keino on ollut joko yrittää pakkosammuttaa kone virtapainiketta pohjassa pitämällä tai yksinkertaisesti odottaa akun loppumista. Surface-koneissa akku ei ole erikseen irrotettavissa.

Microsoft itse kommentoi ongelmaa blogissaan seuraavasti:

”Tutkimme ongelmia, joissa osa Surface Pro 3-, Surface Pro 4- ja Surface Book –laitteista on kokenut jäätymistä tai jumittumista ja kaikki komentotavat, kuten näppäimistö/ohjauslevy ja kosketusnäyttö, eivät toimi. Ongelman kiertämiseksi virtapainiketta on pidettävä pohjassa, jolloin laite pakotetaan uudelleenkäynnistymään.”

Koska ongelma on Microsoftin tiedossa, voidaan ongelmaan odottaa ratkaisua ennen päivityksen laajempaan levitystä. Suomalaisten kannalta viivästyksestä ei liene suurta haittaa, sillä päivityksen pääasiallinen tarkoitus on parantaa Cortanan toimintaa laajentamalla muun muassa portugalin, espanjan ja ranskan kielitukea.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Sellasta se testaajan homma on. Turhaa uutisointia taas, ymmärrän jos kyseessä olis jakeluu menevä versio.

 2. Kellopeli

  Tämähän siis koskee jotain ensitestaajien Insaider beta juttuja, joten Erikin otsikko on taas silkkaa paskaa! Onko se niin vaikeaa laittaa tuohon otsikkoon, että tällä ei ole normipäivitysten kanssa mitään tekemistä.

  • Jopi

   Niinpä! Minäkin klikkasin tarkistaakseni täytyykö estää koneen päivittäminen ja sitten…ahaa tämä onkin siis joku beetta vaiheen bugi jota ei jaeta kuin insidereille. Täyttä klikkihuorausta ja nolla-journalismia! Menee banniin tämä sivusto osaltani. En vihaa mitään niin paljon kuin tällaista otsikoilla kikkailua.

 3. JackInTheBox

  Klikkipellejournalistit taas vauhdissa. Onneksi on uBlock Origin.

 4. Oiva Paukku

  Laaduntarkastuksessa on pahoja ongelmia, kun tuollaista pääsee tapahtumaan. Alfa-tasolla ok, mutta ei enää beta-vaiheessa.

  • ololol

   Kyseessä on Fast Ring julkaisu. Erikseen on vielä Slow Ring, jossa tämmöisiä bugeja ei pitäisikään olla. Fast Ringin laskisin kyllä lähes alphatason julkaisuksi.

 5. Miksu

  Sellastaki kuraa taas, myös itse ajattelin että virallisessa päivityksessä jotain bugeja, mutta kas kummaan, insider porukan testi buildeissa, jollekki ylläri et näissä on isompia tai pienempiä bugeja?? Tämän klikkihuorauksen voi lopettaa sit samantien, ennen ku se alkaakaan!

 6. Zaqqe

  Hetkeksi jäätyi. Pakkokäynnistys ja taas mennään. Ei todellakaan mikään iso murhe. Jokainen testaajaksi ryhtynyt on varmasti varautunut tällaiseen ja pahempaankin.

 7. ronoh

  Milläs tavalla se on hyvä uutinen että jaossa viallinen viallinen päivitys, eikös se ole vain negatiivinen asia…

 8. ololol

  Mobiili.fi jakaa yleensä ihan mielenkiintosia uutisia, joten tulee luettua, mutta tämä oli taas kyllä niin huonosti tehty uutinen, että ei mitään rajaa.

  Menee täysin usko koko sivustoon kun pitää tehä seiskatasosta uutisointia eikä painoteta selkeästi edes itse uutisessa, että kyseessä on tosiaan Fast Ringissä oleville tarkotettu ensiversio.

 9. Pukki...

  Laatuviihdettä joka kerta kun windowsin epäkohdista uutisoidaan. Kommentointi siis.
  Paljon uusia nimimerkkejä ja paljon vanhaa tuttua sisältöä :)
  Ja eihän tuo päivitys poikkea mitenkään aiemmista vaan jatkaa tutulla linjalla.

  • Kellopeli

   Sulta Pukki… meni nyt taas ihan ohi tuon päivityksen olemus, etkä ymmärtänyt yhtään mistä täällä valitetaan. Koneet eivät menneet täydellisesti jumiin kuten Applen koneet ja kyse on alpha tason testaajien insider koodista ei lopullisesta kuluttajatuotteesta. Erikin otsikko oli siis silkkaa paskaa eikä vastannut juttua ollenkaan. Tässä ei niinkään otettu kantaa Applen tai Microsoftin päivityksiin vaan jutun väärään otsikkoon. Mutta uskiksillehan tälläiset asiat ei vaan avaudu, joten tulit hienosti trollailemaan ja antamaa kaikille nolosti pataan:)

   • Pukki...

    Joku taisi todetakin että sinun kanssa ei meinaa rautalanka riittää. Voit kuvitella siihen viimeisen lauseen perään silmäniskun jos se sinua yhtään auttaa. Ironia lienee sinulle kyllä täysin vieras käsite, niinkuin moni muukin asia…
    Ihanaa silti että windows on noin vahva osa identiteettiäsi. Olen varma että yhdessä olette upea parivaljakko ja täydennätte toinen toisianne :)

    • Peura

     Ei tainnut Pukki ymmärtää ihan oikeasti.

     • Pukki...

      Lue vielä ajatuksen kanssa edellinen. Ota oma aikasi, niinkuin lätäkön takana sanotaan.

     • Kellopeli

      En tiedä ootko kussut housuusi vai mistä lätäköstä puhut? Eikä niin kauheesti kiinosta mitä sun raamattupiirissä pohdiskellaan ja mitä ette siellä ymmärrä. Steven siunausta!

     • Pukki...

      Kellopeli hei, mikä mättää? Olet enää varjo entisestäsi :(
      Esityksesi tuolla digitodaynkin puolella oli todella kankea. Ei kai Applevihasi ala tyystin laantumaan? Yritä nyt vähän ryhdistäytyä.

      Stevestä tulikin mieleen laittaa sulle vielä kannustusvideo. Nään kyllä Ballmermaiset otteesi aiheeseen liittyen mutta innostuksesi ei silti enää yllä oppi-isäsi tasolle. Jospa saisit tästä taas lisää intoa elämäntehtävääsi :)

      https://www.youtube.com/watch?v=v3qGX3PNphw

Tuoreimmat jutut