Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mac-tuki Oculus Riftille? ”Jos Apple julkaisee hyvän tietokoneen”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Oculus Rift

Oculus Rift

Oculus Riftin ennakkotilaukset ovat hyvässä vauhdissa ja julkaisu lähestyy. PC-tietokoneiden kanssa käytettäväksi tarkoitettu VR-laite ei näillä näkymin ala tukemaan Applea lähiaikoina. Syynä on Oculus VR:n perustajan Palmer Luckeyn mukaan Applen nykyinen priorisointi.

ShackNews pääsi kyselemään Luckeylta Riftin tarjonnasta ja laitetuesta. Erääksi aiheeksi nousi Riftiltä puuttuva Mac-tuki. Kysyttäessä Luckey siirsi pallon suoraan Applen suuntaan sanomalla, että jos yhtiö koskaan julkaisee hyvän tietokoneen, Rift tulee tukemaan sitä.

Luckey selvensi tiukkaa linjaansa tarkentamalla: ”Apple ei priorisoi johtavia grafiikkasuorittimia.” Luckeyn mukaan kalleimmatkaan Macit eivät tällä hetkellä yllä Oculus VR:n asettamiin suosituksiin.

Apple-aiheen ohessa Luckey otti kantaa Oculus Riftin hintaan. Yhtiön perustaja pahoitteli aiemmin hintapolitiikan huonoa viestintää, jonka vuoksi Riftin 699 euron hintataso tuli monille yllätyksenä. Nyt Luckey kuitenkin huomautti, että VR-uutuus on myyty useilta kuukausilta loppuun, eli hinta ei tunnu olevan kuluttajille kynnyskysymys.

Oculus VR aloittaa Rift-lasien toimitukset maaliskuun lopulla. Tuolloin laitteensa saavat kuitenkin vain varhain tilanneet. Viimeisimpien tilausten toimitukset tapahtuvat vasta kesällä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti

  Oisko ne speksivaatimukset voinut laittaa juttuun mukaan?

  • Jusho

   Vaatii varmaan 10 000 euron koneen. Kun jos ei Mac Proon tehot riitä, niin vaatii aika paljonkin enemmän vääntöä.

   • Matti

    Sitä vähän pelkäsinkin :)

  • GalaxyS3

   NVIDIA GTX 970 / AMD 290
   Intel i5-4590
   8GB+ RAM
   Compatible HDMI 1.3 video output
   2x USB 3.0 ports
   Windows 7 SP1 or newer

 2. Marko

  Minimi vatimukset:(NVIDIA GTX 970, AMD 290) iMacin paras on AMD Radeon R9 M395X joka on aikas reilusti hitaampi kun nuo minimivaatimukset. Apple Pro:n paras on taas D700 joka sekään ei ilmeisesti riitä grafiikka korttina, ainakaan 3DMark tuloksien mukaan. Eli Applella ei ole ainuttakaan konetta joka speksien puolesta kävis. Tähän Apple kyllä saisi panostaa ja tuoda parempi näytönohjaimia koneisiinsa.

  • KeijoG

   Niin, jos Apple siis katsoo, että pelaaminen on se mihin kannattaa panostaa. Harrastaja- ja ammattikäytössähän Applen koneissa tehot piisaavat vallan mainiosti + haluavatko lähteä tukemaan jonkun muun valmistajan VR:ää, kun omakin on kehitteillä?

   Tottakai speckbumppeja tulee ylöspäin kun syksyä kohti mennään, Applen oma VR-kehitys esiteltäneen jo vilaukselta kesän WWDC:ssä, markkinoilletulo kenties joulun paikkeilla aikaisintaan.

   • Marko

    Juu ei Applella varmaankaan ole prioritettina pelaajat, mutta varmasti se toisi lisää konemyyntiä jos koneilla pystyisi paremmin pelaileen. Vaikkakin koneen hinnat taas nousisi, nythän ne on jo niin ”halpoja” ettei se tuntuisi missään :) Itsellä oli pitkään Mac ja sit siinä rinnalla 2000e PC pelamiseen, niin onhan se vähän hölmöö pitää reilu 4000e koneissa kiinni. Nykyään kylläkin hoidan pelaamisen PS4:llä ja PC on annettu pois taloudesta.

    • kk

     Todennäköisesti myynti ei juuri kasvaisi vaikka panostaisivatkin pelikelpoiseen rautaan. Suurin osa pelaajista on pc-maailmassa, joten suurin osa peleistäkin on siellä. Macilla olisi melkoinen muna-kana-tilanne, kun ei ole pelejä, ei pelikelpoista rautaa eikä pelejä. Lyhyesti sanottuna ei mitään järkeä panostaa peleihin.

     • kk

      Ei ole pelejä, pelaajia eikä rautaa piti sanomani…

     • Marko

      Niin no pelejä ei ole sen takia kun niillä koneilla ei voi pelata. Asia olis täysin eri jos koneet olis raudaltaan semmosia että niillä pystyisi kunnolla pelaan. Aikas iso osa varmasti valitsisi Macin PC:n sijasta jos sillä myös pystyisi pelaan.

     • vili

      Marko, kyllähän Maceilla varmasti pelaamaan pystyy ja ei valitsisi, koska ylivoimaisesti suurin osa peleistä ei mäkille taida tulla. Eikä Mäkkiä muutenkaan mielletä pelikoneena.

      Tässä esim GTA 5 näyttää pyörivän oikeen hyvin mäkillä https://www.youtube.com/watch?v=CFp1UPbxC2I

      Vaikka en ole mäkkiä koskaan omistanut niin luulisin, että sen pelitehot riittää suurimpaan osaan peleihin ilman ongelmia, eihän suurimmalla osalla tonnin peli PC:täkään ole.

     • Janne Laakso

      Maccien suosio on kasvanut sen verran, että pelitarjontakin on parantunut vähitellen.
      Suurin ongelma on kuitenkin näytönohjaimissa. Valtaosa myydyistä Maceistä käyttää Intelin suorittimien sisäänrakennettuja näytönohjaimia, jotka toimivat hyvin peruskäytössä, mutta eivät pelikäytössä ole parhaimmillaan. Vain 15-tuumaiseen MacBook Pro -malliin, isoihin iMacceihin sekä Mac Pro -malliin on saatavilla erillinen näytönohjain, ja nekin ovat etupäässä läppäreihin tarkoitettuja näytönohjaimia, joissa tehosta on tingitty pienemmän koon ja vähäisemmän lämmöntuoton vuoksi. 27-tuumaiset iMacit erillisine näytönohjaimineen jaksavat uusia huippupelejä pyörittää ihan hyvin, mutta suurin osa Mac-mallistosta pyörittää ehkä välttävästi tai ei lainkaan.

      Oculus Riftin kohdalla kyse on ilmeisesti jostain läppäriluokan näytönohjaimissa käytetystä virransäästötekniikasta tai jostain, jonka vuoksi näitä ns. mobiilinäytönohjaimia ei tueta. Aivan vastaavasti moni Windows-kannettava jää paitsi Oculuksen käytöstä.

     • Marko

      Vili siis sehän se ongelma juurikin on kuten aikaisemmin sanoin. että kun niillä ei ihan aikuisten oikeesti pysty kunnolla pelaan, ellei sitten laita koneeseen sen 2500-3000€ että saa semmosen näytönohjaimen että ne pelit toimii. Jos taas Maceissä olisi parempaa rautaa niin pelinkehittäjätkin kiinnostuisivat enemmän koska ihmiset myös ostaisi Macejä pelaamisen takia. Halvin Mac millä voisi edes vähän pelata huonoimmilla grafiikka asetuksilla maksaa 2150€ saman tehoisen PC:n saa 200€+näyttö, Tämä on se suurin ongelma ettei niille pelejä tule. Itsellä on Mac ja kyllä se on se pasianssi mitä sillä pelataan :)

     • Vili

      Marko. Macbook Air battlefield 4 http://youtu.be/ZvX22sKOPqY

     • Jonahan

      Macit eivät yksinkertaisesti sovi hard core pelaamiseen. Suurin osa mallistosta on mobiilituotteita, GPUt ovat ikivanhoja ja ajurit hitaampia kuin PC:lla. Pelit saapuvat, kun saapuvat, paljon jälkeen PC:n.

      Vilin videossa oli todellakin saatu kallein mahdollinen Mac (tai siis Mac, joka ajaa Windowsia) pyörittämään GTA V:tta, resona vaan oli 1080p, kuten PS4:lla, peli-PC:lla päästään 4k resoon.

      Jos Macisti haluaa pelata, on suositukseni edelleen Peli-PC tai konsoli viereen.

     • Marko

      Vili. Juu siis toki pelin saa toimiin ja tuossa videossa se kyllä yllättävän hyvin pyörikin vaikka ei FPS ilmoitettukaan, tärkein tieto FPS peleissä kumminkin. Mutta se että peli toimii ja pyörii, ei tee siitä vielä pelattavaa millään tasolla. Esim kun itse pelasin aikoinaan PC:llä, niin grafiikka asetukset piti olla täysillä tai ainakin 90% niistä, muuten meni heti näytönohjain vaihtoon. Moninpelit sit taas sujuvuuden mukaan. Toki ei monet niin graffoista välitäkkään.

   • Jonahan

    Apple ei esittele WWDC:ssa mitään, mikä liittyy julkistamattomaan tuotteeseen. Teoriassa Apple voisi esitellä uuden kategorian tuotteen noin puoli vuotta ennen markkinoilletuloa (kuten teki iPhonen ja Apple Watchin osalta). VR on niin lapsenkengissään, että en usko Applen sille vielä lähtevän, joten WWDC:ssa keskityttäneen Swiftin, iOS:n ja OS X:n uudistuksiin.

  • Matti

   Olen virallisesti pudonnut kelkasta. Eikös voodoo3 muka riitä? Tältäkö se keski-ikä tuntuu?

   • Mjaa

    😟

 3. MitäMitäSinäSanoa

  Mistä lähtien Mac ei ole ollut PC? Kuten jotkut kommentoijat täällä jälleen antavat ymmärtää.

  Henkilökohtainen tietokone. PC. Mistä kiikastaa?

  • Marko

   Pilkunnussijat veks 😀

Tuoreimmat jutut