Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung huolehtii tietoturvasta – laaja päivityspaketti jaossa useille huippulaitteille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung kyltti logo

Samsung on ilmoittanut julkaisevansa uuden tietoturvapäivityksen osana kuukausittaista turvaohjelmaansa. Helmikuun päivityspaketti sisältää monia paikkauksia sekä Googlelta että Samsungilta.

Samsungin tuorein tietoturvapäivitys paikkaa monia yhtiön Android-laitteista löytyviä aukkoja ja riskejä. Mukana on kymmenen laastaria Googlelta, joista useimmat kuuluivat helmikuun alussa Nexuksille jaettuun päivityspakettiin. Aukkojen vakavuuden vaihtelevat kriittisistä keskivakaviin.

Lisäksi mukana on joukko Samsungin omia tietoturvapaikkauksia. Näiden aukkojen joukkoon mahtuu kaikkea kriittisistä tapauksista alhaisiin riskeihin.

Yhtiön mukaan jaetaan ”tärkeimmille lippulaivalaitteille”. Tarkempaa tietoa laitelistasta ei anneta, mutta GSMArenan mukaan joukkoon pitäisi kuulua Galaxy S5, useat Galaxy S6 -mallit, Galaxy Note 4, Galaxy Note5 sekä Tab S ja Tab S2.

Samsung Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  Kumpikohan tulee lopulta ensin SGS6:lle. Tämä vai Marshmallow. Kumpaakaan ei vielä näy.

  • 안녕

   S5 ja tuli eilen😊. Vaimon s6 tuli myös eilen. Riippuu aika paljon varmaan operaattorista kun kaverilla on s6 ja eri liittymä kun mulla ja ei oo vielä tullut

   • LaDeX

    Miten se muka riippuu operaattorista kun ei täällä Suomessa ole operaattorikohtaisia malleja niin kuin jenkkilässä ja päivitykset tulee netin yli vaikka ilman SIM-korttia?

 2. Ville

  Niin ois kyllä mukava tietää milloinka suojauspäivitykset tulevat s6 sekä se uus käyttöjärjestelmä päivitys :)

 3. Anaalitikko

  Onneksi ei tullut ei lippulaivoille. Niitähän ei nämä Android-vehkeet pääasiassa ole.

 4. Henrik

  Samsung Galaxy Tab A ja Samsung Galaxy S5 Neo ?.

 5. Kellopeli

  Samsung huolehtii tietoturvasta ainakin otsikoissa. Nikokin kirjoitti hienosti, että Samsung ja Google kyllä huolehtii. Mutta kuka huolehtisi niistä lopuista Android puhelimista jotka eivät päivity ja joihin ei tule niin minkäänlaisia paikkauksia reikiinsä ikinä. Oliko niitä nyt se 90% Android puhelimista. Ai niin sori se eihän ketään kiinnosta. Joidenkin puhelimet ja tiedot nyt vaan sattuvat olemaan vähemmän tärkeitä kuin toisten.

  • LaDeX

   Päivitysten koodaaminen ja jakelu ei ole ilmaista. Jollekin markan puhelimelle tuen antaminen vuosiksi ei ole millään tapaa taloudellisesti kannattavaa.

   • Pete

    Onko Samsung galaxy tab pro 10.1 LTE mukamas markan puhelin? Takuuta on vielä laitteessa jäljellä, mutta viimeiset tietoturvapäivitykset tulleet tähän syksyllä, joten melkoinen määrä tässä reikiä on auki! Ja töissä tätä pitäisi sitten käyttää. :(

    • LaDeX

     Missasit siis täysin pointtini :) Näitä laitteita kun tosiaan on satoja ellei jo tuhansia. Ei ole millään tapaa kannattavaa tehdä joka laitteelle päivityksiä ilmaiseksi. Valtaosaa peruskäyttäjistä kun ei vieläpä nuo päivitykset kiinnosta.

     • Pete

      Sitten pitää karsia mallistoa, jos ei pysty huolehtimaan, että tietoturvapäivitykset tulevat ajallaan ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Ei ole kovin hyvää mainosta Samsungille sen nykyinen päivityspolitiikka. Kyllä yli 600 euron tabletissa päivityksiä tulisi saada sen elinkaaren (3-4 v.) ajan. Varsinkin, kun asiakas ajattelee, että tietoturvapäivitykset kuuluvat laitteen ostohintaan!

     • LaDeX

      Noin pitkään et saa päivityksiä edes Nexuksiin. Koita herätä reaalimaailmaan.

 6. Pete

  Vai ei saa Nexus laitteisiin, olisiko sinun LaDeX aika päivittää tietosi! ;-) Harmittaa, kun myin v. 2014 vuoden vanhan Nexus 7 tabletin pois ja hankin tilalle tämän surullisen kuuluisan SGT pron! Nyt Nexus 7 on saanut jo aikaa sitten Marshmallow-versiopäivityksen ja saa kuukausittain tietoturvapäivityksiä varmasti pitkälle ensi vuoteen! Joten kyllä Nexus 7 pääsevät helposti tuohon 3-4 vuoden haarukkaan tietoturvapäivitysten saamiseen!

  Meidän perheessä puhelimet ovat jo vaihtuneet Nexus malleihin. Tablettien osalta tarjonta on vain huonoa. Nexusia ei tällä hetkellä saa kuin käytettynä ja Samsungiin ei voi luottaa. Apple on tietysti yksi vaihtoehto, sen laitteisiin päivitykset kantavat vielä kauemmaksi kuin 4 vuotta.

  On aivan järjetöntä tuhlausta ja kerskakulutusta heittää muuten hyvin toimivat laiteet romukoppaan, sen takia kun laitevalmistat eivät viitsi pitää niiden ohjelmistoa ajantasalla!

  • LaDeX

   Ei se päivityksien tulemattomuus tarkoita että laite muuttuisi yhtäkkiä käyttökelvottomaksi. Aivan samalla lailla voi käyttää niin kauan kuin laite toimii.

Tuoreimmat jutut