Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Joukolta Android-valmistajia luvassa älypuhelimia kaartuvalla näytöllä – Samsung päästää nyt muut mukaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsungin Galaxy S6 edget ja nyt uusi Galaxy S7 edge edustavat toistaiseksi markkinoilla yksin sivuilta kaartuvalla näytöllä varustettuja älypuhelimia. Tilanne on kuitenkin pian muuttumassa.

Samsung Electronicsin näyttöyksikkö on aloittamassa kaartuvien näyttöpaneelien myynnin myös muille älypuhelinmerkeille, raportoi korealainen ETNews.

Kaartuvan näytön älypuhelimia olisi odotettavissa Huaweilta sekä aluksi ainakin kahdelta muultakin kiinalaisvalmistajalta, Xiaomilta sekä Vivolta.

Samsung voi nyt aloittaa näyttöjen tarjoamisen muillekin, kun niiden valmistuskapasiteetti on noussut. Viime vuonna uudella erikoisella näytöllä varustetun Galaxy S6 edgen kysyntä suhteessa perusmalliin yllätti Samsungin, ja syntyi saatavuusongelmia näyttökomponenttipulan vuoksi.

Vivon odotetaan esittelevän uuden XPlay5-puhelimensa jo 1. maaliskuuta eli huomenna. Sen pitäisi sisältää myös puhelimen kahdelle sivulle kaartuva kosketusnäyttö. Puhelimesta on julkaistu alta löytyvä kaartuvan näytön paljastava kuva.

Vivo XPlay5 kiinalaisessa Weibo-palvelussa julkaistussa kuvassa kaartuvan näyttönsä kanssa.

Vivo XPlay5 kiinalaisessa Weibo-palvelussa julkaistussa kuvassa kaartuvan näyttönsä kanssa.

Huawein tai Xiaomin puhelinten tarkemmista aukitauluista ei ole vielä tietoa. Huawein odotetaan esittelevän uuden, seuraavan huippuluokan Huawei P9 -puhelimensa huhtikuussa, mutta siihen ei vielä odoteta yleisesti kaartuvaa näyttöä.

Samsungin näyttöyksikön kerrotaan hakevan aktiivisesti uusia asiakkaita uusille teknologioilleen sekä aikovansa investoida AMOLED-näyttöpaneelituotantoon merkittävästi lähivuosina. Apple on toistaiseksi pitäytynyt omissa iPhoneissaan IPS-näyttötekniikassa, mutta huhuja AMOLED-näyttöjen rantautumisesta iPhoneihinkin on liikkunut. Applesta Samsung voisi saada hurjasti lisävolyymia tuovan asiakkaan AMOLED-näytöilleen.

Sivuille kaartuva näyttö on tyylikkään näköinen ja voi parantaa käyttötuntumaa paremmalla käteenistuvuudella. Lisäksi Samsung on tuonut näytön kaartuvalle reunaosalle erilaisia lisätoimintoja, kuten pikaoikoteitä eri yhteystietoihin ja sovelluksiin sekä ilmoitustietoja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  Turhakkeita nuo ruudut. Note Edge, Galaxy Round ja LG G Flex omasivat kaarevat ruudut joissa oli jotain ideaakin.

  • Jani199107

   Ei ole turhakkeita… otan erittäin paljon mieluummin Galaxy S7 Edgen kuin tavallisen Galaxy S7:n koska Edge on hienompi sekä omasta mielestä tuntuu kädessä paljon tavallista mallia paremmalta sekä mukavampi käyttää

   • JiiPee83

    Nimenomaan. Seuraava puhelin tulee erittäin suurella todennäköisyydellä olemaan Galaxy s7 Edge juurikin noiden kaarevien reunojen johdosta.

   • Ejurr

    Eikös sun pitänyt hommata se iPhone?

   • LaDeX

    S6 edge ainakin oli aivan kamala käyttää juuri tuon ruudun takia. Normaali paljon mukavampi kädessä ja ruutua on helpompi sohia.

    • JiiPee83

     Erinomainen oli kyllä käyttää ja juuri siksi seuraava luuri on myös edge ehdottomasti :)

     • LaDeX

      Idioottimaista kun ruutu karkaa sormen alta reunoja lähestyessä ja kuva vääristyy.

    • JiiPee83

     Ei se mihinkään vääristy, jatkuu vain pidemmälle. Samaa trollaus/copypastea huutelet jokaiseen keskusteluun joka koskee edgeä mm muro palstalla. Eiköhän jokainen käyttäjä tiedä jo sinun mielipiteesi eikä se kuitenkaan vaikuta kenenkään ostovalintoihin :)

     • LaDeX

      En tässä koita vaikuttaa kenenkään ostovalintaan saati trollata. Ei se kuva jatku yhtään sen pidemmälle. Saman kokoinen ruutu mutta edgessä sen reunat on mutkalla joka todellakin vääristää kuvaa. Käännä paperin reunat ja sano kirkkain silmin että kuva/teksti ei olisi vääristynyt edestä päin katsoessa.

 2. Henrik

  Samsungin olisi kannattanut patentoida tämä Edge-näyttötekniikka ja myydä lisenssinä muille!. 😕

  • LaDeX

   Miten tämä olisi ollut parempi kuin nykyinen eli että myydään näyttöjä muille? Ja mistäs tiedät etteikö olisikin patentoitu?

Tuoreimmat jutut