Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft varmisti: silta Androidin ja Windows 10:n välille peruttu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoftin logoMicrosoft on varmistanut peruneensa niin sanotun Project Astorian. Projektin tarkoitus oli tuoda Android-sovellukset osaksi Windows 10 Mobilea.

Microsoft on pyörittänyt rinnakkain useita projekteja, joiden tarkoituksena on ollut helpottaa muiden alustojen sovellusten tuomista Windows 10 -ympäristöön. Näistä hankalimmaksi osoittautui Android-sovelluksiin keskittynyt Project Astoria, jonka lakkauttamisesta liikkui huhuja jo viime vuoden puolella.

Pitkän hiljaisuuden jälkeen Microsoft on viimein selkeyttänyt tilannetta ja varmistanut Astorian lakkauttamisen, kertoo Windows Central. Microsoft kertoo saaneensa paljon palautetta, jonka mukaan useamman siltateknologian käyttäminen olisi tarpeetonta ja hämmentävää. ”Harkittuamme tilannetta tarkkaan päätimme keskittyä iOS-siltaan”, yhtiö tiedottaa.

Project Astoria oli alusta asti poikkeava siltaprojekti. Sen tarkoitus ei nimittäin ollut kääntää Android-sovelluksia Windows-muotoon vaan suorittaa ne sellaisenaan Windows-ympäristössä.

Windows 10

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. jurpo

    Eikös java ole alustarippumaton kieli. mikä siinä sitten alkoi tökkimään. Ei luulisi ainakaan tekniikasta olleen kiinni.

  2. Marko

    Parempihan tuo vaihtoehto on että keskittyvät yhteen. Sekä valitsivat sen missä on laadukkaimmat sovellukset, täysin oikea päätös ja voi ehkä auttaa Windows puhelimia nouseen kuopasta.

  3. Juha

    Milloin vaan olisi se iOS silta tulossa? Meneekö 2020-luvulle?

Tuoreimmat jutut