Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-johtaja Suri paluusta puhelimiin: ”Sen täytyy tuntua Nokialta”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA Logo

Nokian toiminta on muuttunut paljon viime vuosien aikana. Yhtiöllä on jo monia menestyviä lankoja hallussaan, mutta tästä huolimatta tutun toimijan mahdollinen paluu puhelinmarkkinoille kiinnostaa kansaa. Nyt Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri on tarjonnut vilauksen yhtiön tulevista suunnitelmista.

Puhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen Nokia-kokonaisuus on kokenut monia muutoksia. Yhtiö muun muassa myi HERE-karttaosastonsa ja osti Alcatel-Lucentin, nousten näin verkkolaitevalmistajien kärkipeluriksi. Nokia onkin aktiivinen toimija uuden 5G-standardin kehityksessä.

Rajeev Suri

Rajeev Suri

Taustalla on kuitenkin jatkuvasti kytenyt mahdollisuus paluusta puhelinmarkkinoille. Nokia myönsi viime kesänä, että kumppani älypuhelinkehitykseen on haussa. Yhtiö ei haikaile valtavaa toimitusketjuaan takaisin, vaan haluaisi sen sijaan toimia suunnittelijana ja antaa jonkun muun huolehtia laitteen kokoamisesta ja kauppaamisesta.

Rajeev Suri on tarkentanut Nokian näkökantaa Barcelonassa Re/coden haastattelussa. Vaikka valmistukseen kaivataan kumppania, Nokia ei halua ainoastaan laittaa logoaan jonkun muun puhelimeen. ”Sen pitää tuntua Nokialta”, Suri selittää.

Sopivaa matkapuhelinkumppania ei kuitenkaan ole toistaiseksi löytynyt. ”Meillä ei ole kiire minnekään”, Suri toteaa. Nokian paluu puhelimiin on siis edelleen hyvin mahdollinen, mutta yhtiö ei aio kiirehtiä. Oikean yhteistyökumppanin löytäminen on kaikki kaikessa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vinder

  Ihme tuuliviiri tuo mies ja Nokia hallitus, kun jonkin aikaa sitten sanottiin, että eivät ole palaamassa älypuhelimiin.

 2. KeijoG

  Nyt pitäisi vielä tietää, että mitä tuolla tarkoitettiin, toivottavasti Surina tietää, että tuo lausahdus Nokia -fiiliksestä ei ole pelkästään positiivisella latauksella varustettu? Viimeisimmät hyvät fiilikset Nokian tuntumasta ja teknisestä osaamisesta ovat jostain 2000-luvun alkupuoliskoilta, vuodet 2008-> olivat jo melko karmeita, jotka ikään kuin huipentuivat N8 -malliin ja sitä seuranneeseen, kuolleena myyntiin tulleeseen N9 -malliin, puhumattakaan rampauttavalla käyttöjärjestelmällä varustetuista Lumia -malleista.

  Nyt kun Nokian ainoa toimiva oma sovellus, Here on sekin kaupattu muualle, ei firmalla sinänsä ole mitään omalaatuista ’dna:ta’, mitä se voisi pitää omanaan, ellei sitten lähestytä mahdollisia tulevia asiakkaita retrotyyppisellä, ns. nokialaisella insinööridesignilla, jossa voi olla jotain onnistumisen mahdollisuuksia.

 3. Nokia-johtaja Suri paluusta puhelimiin: ”Sen täytyy tuntua Nokialta”

  – Eli softa kuin naisen logiigalla, josta järki ja toimivuus puuttuu täysin
  – Laite bugii, bägii ja tökkii muttei toimi
  – Vekotinta saa kuskailla korjattavaksi jatkuvalla syötöllä, välillä toki saa
  takuuseen uuden luurin, mitä sitten taas voi raahailla korjailtavaksi…..
  – Uusi puhelin saa korjaussarjoja uppdeitteinä jo pari päivää ilmestymisensä
  jälkeen aina sinne 1-vuoden ikään saakka, jolloin malli onkin vanhentunut
  – Tiivistettynä: markkinoille tuodaan prototyypin esiaste, jota asiakkaat
  sitten korjauttelevat, kunnes valmiiksi saadaan erittäin huonolaatuinen romu

  Ps. Nokioita n. 15-vuotta käyttänyt, aina romun saatuani vannoin ettei enää koskaan nokiaa, mutta kovapäisenä aina uuden mallin ilmestyessä niihin haksahtaneena.

 4. osakkeenomistaja

  Nokia-johtaja Suri paluusta puhelimiin: ”Sen täytyy tuntua Nokialta”

  Toivottavasti se ei näytä Nokialta (silitysraudalta)!

 5. Karjusen setä

  Olisihan se äärettömän hienoa saada suomalaisille insinööreille töitä. Pelkään vaan että Nokian juna meni jo. Jokseenkin vaikeaa on kyllästyneille markkinoille tuoda mitään vau-elämyksen aikaansaavaa keksintöä, jotakin aivan uutta pitäisi olla. Satasen peruskapulaa á la 3310 on turha alkaa keksimään uudestaan, jos aikoo rahaa tehdä. Ei ainakaan meikäläisellä ole enää Nokiaan paluuta, ekosysteemi on sen verran tärkeä että siitä ei pois vaihdeta, ja muistaen Nokian surkean yhteispelin niin macin kuin pc:nkin kanssa ei sitä halua enää kokea. E90 maksoi enemmän kuin iPhone 4 ja käyttökokemus oli aivan eri aikakaudelta.

Tuoreimmat jutut