Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung Galaxy Note 6:ssa peräti 6 gigatavun RAM, 5,8-tuumainen näyttö

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy Note 5 ja S Pen

Samsung Galaxy Note5 ja S Pen.

Samsungin kevään lippulaivat, Galaxy S7 ja S7 edge, nähdään virallisesti jo tämän viikon lopulla, mutta ensi syksynä esiteltävästä Galaxy Note 6:sta alkaa myös jo kantautua huhuja. Tuorein raportti väittää, että laitteessa olisi peräti kuuden gigatavun RAM-muisti ja hieman aiempaa isompi näyttö.

Samsungin LPDDR4-muisti

Samsungin LPDDR4-muisti

Samsung aloitti viime syksynä uusien 12 gigatavun LPDDR4 -muistien valmistamisen. Yhtiö kehui tuolloin, että samainen teknologia mahdollistaa myös vähävirtaisten kuuden gigatavun RAM-muistien tuomisen seuraavan sukupolven mobiililaitteisiin. Mikäli SamMobilen nyt raportoimiin huhuihin on uskominen, ”seuraavan sukupolven mobiililaite” tarkoittaisi juuri Galaxy Note 6:a. Neljän gigatavun RAM-muisti alkaa olla jo arkipäivää nykyisissä Android-laitteissa, joten kuuden gigatavun muisti saattaisi olla yksi tulevan Noten myyntivalteista.

Toinen mielenkiintoinen huhu koskee Note 6:n näyttöä, jonka sanotaan olevan tyypiltään RGB AMOLED. Samsung käytti kyseistä teknologiaa Galaxy S II:ssa Super AMOLED Plus -nimellä, mutta luopui sittemmin sen käytöstä. Sen etuina ovat Samsungin Super AMOLED -näyttöihin verrattuna parempi kirkkaus ja tarkkuus, mutta vastaavasti sen käyttöikä on huonompi. Ilmeisesti Samsungilla on kehitetty teknologiaa kestävämpään suuntaan, sillä Note 6:n sanotaan saavan juuri RGB AMOLED -näytön, aiempien Diamond PenTile -näyttöjen sijaan. Lisäksi Note 6:n näytön sanotaan olevan erityisen ohut, mikä voisi tuoda lisää tilaa isommalle akulle, ja näytön kooksi kerrotaan 5,8 tuumaa, eli aavistuksen enemmän kuin 5,7-tuumaisessa Note 5:ssä.

Muita Note 6:n huhuttuja ominaisuuksia ovat 64:n ja 128 gigatavun tallennustilat, kaksi erilaista järjestelmäpiiriä sekä ”Super OIS” -kuvanvakautuksella varustettu 12 megapikselin takakamera.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWindows

  Ei mitään järkeä.

  • Hannes

   Enemmän tehoja ei järkevää?

 2. abcdef

  Taitaa mennä hankintaan saman tien kun tulee saataville.

  • Jani199107

   Mietin muuten todella harkinnalla nyt että onko S7 tarpeeksi vai venaako tuota sillä 6Gb Ram tosiaan kelpaisi 😊

 3. akzuh

  Mitähän 6 gigan muistilla tekee?

  • Jani199107

   Ei mitään sillä hetkellä kun se tulee mutta jos pitää puhelinta sen 3 vuotta niin sit saattaa tarvita…. aion nimittäin seuraavaksi ottaa sellaisen puhelimen jota pystyisin pitää 2 vuotta vähintään…. puhelimet ei tällä hetkellä parane kovasti vuodessa edellisestä mallista

  • Henrik

   6 gigan muistilla tekee vaikka mitä (prosessori,näytönohjain jne…).
   Samsungilla on varmasti mietitty tarkkaa,että mihin tarkoitukseen tämä muistimäärä on resurssoitu.

   • Henrik

    Myös kamera syö/tarvii muistia toimiakseen nopeasti!.

  • Janne Laakso

   Aika lyhytnäköinen kysymys :)

   Kyllähän Android itsessään, sovellukset ja varsinkin monet Samsungin puhelimissaan käyttämät lisäominaisuudet alkavat olla melkoisia muistisyöppöjä. Tätä nykyä tuntuu, että kolme gigatavua alkaa olla minimi, että Android-luuri toimisi sujuvasti. Esimerkiksi Galaxy S6 edgen ja edge+:n rautapuolessa ainoa merkittävä ero on juuri RAM-muistin määrä, joka edgessä on kolme gigatavua ja edge+:ssa neljä gigatavua. Oman kokemukseni perusteella edge+ toimii pidemmän päälle jouhevammin ja ilman jumitteluja, ja uskon sen olevan juuri isomman käyttömuistin ansiota.

   Tietoteknisistä laitteista puhuttaessa sanoisin, että milloinkaan ei kannata aliarvioida muistin tarvetta. Puhelimissa tietysti rajoja asettavat koko ja virrankulutus, mutta kehitys kehittyy, ja mikäli tähän huhuun on uskominen, niin Samsung satsaa tulevaisuuteen Note 6:n kohdalla.

   • Jani199107

    Niin se on se suurempi kun muulla tavalla Edge+ ja Edge ei eroa mitenkään jos näytön kokoa ei mietitä :) voisin ostaa tuon Note 6:n tosissaan jos siinä on 6Gb koska sen pitäisi aika hyvin pelittää…

    Ja siinä on näytön koko sopivaa luokkaa :) mutta toivottavasti akku olisi sen 4000mAh kun S7 Edgessä jo 3600mAh

    • Janne Laakso

     Edge+ on tosiaan suurempi, mutta näytön resoluutio molemmissa on sama. Niinpä suorituskyvyn kannalta ainoa ratkaiseva ero on RAM-muistin määrässä, jota edge+:ssa on enemmän, ja omien kokemusteni perusteella edge+ toimii varmemmin kuin edge. Uskon sen johtuvan juuri käyttömuistin määrästä.

 4. pyärämiäs

  Ois sitte muistikorttipaikkakin palautettu! Ja enemmän värejä kuoriin sekä järkevästi hinnoilteltu eli lähemmäs kuussattaa tai alle.