Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sonyn kaksoiskameroita tulossa huippuluokan älypuhelimiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Computer Bildin hahmotelma mahdollisesta iPhonen kaksoiskamerasta.

Computer Bildin hahmotelma mahdollisesta iPhonen kaksoiskamerasta.

Sony on maailman merkittävimpiä kamerakennojen toimittajia, ja Sonyn kameroita käytetäänkin useissa eri valmistajien älypuhelimissa. Viime viikolla Sonyn tulosjulkistuksen yhteydessä yhtiön talousjohtaja Kenichiro Yoshida valotti yhtiön tulevaisuudennäkymiä, ja mainitsi myös älypuhelimien kaksoiskameraratkaisut.

Yoshidan mukaan Sonyn kahden linssin tai kahden kameran ratkaisuja tullaan näkemään merkittävien älypuhelinvalmistajien laitteissa seuraavan vuoden aikana. Aiheesta kertoneen XperiaBlogin mukaan maininta osuu hyvin yksiin viimeaikaisten iPhone-huhujen kanssa. Applen on huhuttu esittelevän kaksoiskameran tulevassa iPhone 7 Plus -mallissa. Yoshida kuitenkin toppuutteli innostusta toteamalla, että huippuluokan älypuhelimien kysyntä on laantumassa, mikä saattaa hidastaa kaksoiskameroiden saapumista markkinoille. Yoshidan arvion mukaan isommissa määrin kaksoiskameroita tullaan näkemään vasta vuonna 2017.

Älypuhelimissa kameroiden laatua ja ominaisuuksia rajoittaa vähäinen tila, ja erityisesti perinteisiä zoomausratkaisuja on vaikea sovittaa ohuisiin älypuhelimiin. Yksi ratkaisu voisi olla käyttää kaksoiskameraratkaisua, joka yhdistää kaksi erilaista optiikkaa. Kaksoiskameralla voitaisiin pieneen tilaan sovittaa esimerkiksi optinen zoom tai napata parempia kuvia vähässä valossa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut