Ulkoministeriö ilmoitti marraskuun alussa, että Suomi saa tänä vuonna ensimmäisenä valtiona maailmassa omat viralliset emojinsa. Luvatusti Suomi-emojit ovat joulukuun alkamisen myötä saatavilla.
Suomen oma emojikokoelma koostuu 31 kieli poskessa suunnitellusta kuvasta, jotka kuvaavat perinteisiä suomalaisia asioita ja teemoja. Mukana on muun muassa urheiluun, luontoon, jouluun, ruokaan ja kulttuuriin liittyviä kuvia.
Suomi-emojeja paljastetaan joulukuun aikana joulukalenterin muodossa. Kunkin päivän emojin löydät ThisisFINLAND-sivustolta. Joulukuun ensimmäisen päivän emojiksi on valikoitunut varsin ajankohtainen kaamos. Kunkin päivän kuvan voi halutessaan ladata myös omaan talteen myöhempää käyttöä varten.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Suomi-emojit ovat erikseen saatavilla Android-käyttäjille. Näppäimistösovelluksen muotoon rakennettu kokoelma antaa käyttäjille mahdollisuuden maustaa keskusteluja kotiseuturakkaudella. Emojien pariin pääset lataamalla Finland Emojis -sovelluksen Google Playsta ja asettamalla sen laitteesi oletusnäppäimistöksi. Sovellus neuvoo käyttöönoton yhteydessä vaadittavista asetusmuutoksista, mikäli näppäimistön vaihtaminen ei ole tuttua. iOS-sovellus seuraa perässä myöhemmin.
Testasimme Finland Emojis -näppistä nopeasti ja kokemus on ristiriitainen. Kaikki 31 kuvaa ovat tosiaan heti saatavilla, mutta ikävä kyllä ne eivät toimi täysin emojien tavoin. Sen sijaan Suomi-emojit liitetään keskusteluihin tavallisina kuvina, mikä on pykälää oikeiden emojien käyttöä hitaampaa. Lisäksi sovelluksen käyttö aiheutti ongelmia esimerkiksi WhatsApp-keskusteluissa, sillä kuvien liittäminen saattoi toisinaan palauttaa sovelluksen alkuvalikkoonsa. Finland Emojis -sovellus ei siis välttämättä päädy kenenkään luottonäppäimistöksi pitkällä tähtäimellä, mutta ajoittaiseen huvitteluun se sopinee hyvin.
Päivitys 1.12. kello 13.05: Nähtävästi Android-sovelluksesta puuttuu myös perinteinen QWERTY-näkymä, eli varsinaiseen kirjoittamiseen käytetään muita näppäimistöjä. Vaihto saattaa puhelimesta ja sovellusvalikoimasta riippuen onnistua hyvinkin nopeasti, mutta pahimmassa tapauksessa emojien ja kirjainten välillä liikkuminen on hidasta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »