Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kiinalaisvalmistajat Applen jalanjäljissä – myös Oppolta puhelin julki

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

oppo a53 4

Ehdimme vasta kertomaan Vivon uusista X6- ja X6 Plus -malleista, kun samanaikaisesti myös Oppo julkaisi oman A53-puhelimensa. Vivon tapaan Opponkin puhelin tuodaan myyntiin pelkästään yhtiön kotimarkkinoilla Kiinassa, joten puhelinta kaipaavien suomalaisten on turvauduttava kansainvälisten verkkokauppojen apuun.

Ulkonäön osalta Oppo jatkaa pitkälti Vivon aiemman esittelemällä linjalla ja on ottanut puhelimeensa selvästi vaikutteita Applen aiemmista iPhone 6 -malleista. Aivan yhtä ilmeistä kopiointi ei ole kuin Vivon tapauksessa, mutta verrattuna Oppon aiempiin puhelimiin, ei uuden designin inspiraatiolähde jää epäselväksi.

Teknisten tietojen osalta Oppo A53 sijoittuu älypuhelinten parempaan keskiluokkaan ja käyttää muun muassa 5,5 tuuman FullHD-näyttöä, 64-bittistä Snapdragon 616 -suoritinta ja kahden gigatavun RAM-muistia. Kameroiden osalta puhelimen takakamerassa on kolmentoista megapikselin kenno ja etukamerassa megapikseleitä on viisi. Tallennustilaa puhelimessa on mallista riippuen 16–128 gigatavua.

Julkistuksen yhteydessä Oppo ei paljastanut uuden puhelimensa hinnoittelua tai myyntiintulohetkeä, joista kummastakin saadaan lisätietoja vasta tulevaisuudessa.

Ensimmäiset puhelimesta julkaistut lehdistökuvat ovat nähtävissä alta. Lisää kuvia ja tarkempia teknisiä tietoja voi katsoa Oppon virallisilta nettisivuilta (kiinan kielellä) tai Phone Radarista (englannin kielellä).

oppo a53 oppo a53 2 oppo a53 3

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Nate P.

  On se kumma kun kaikki puhelimet on iphone kopioita vaikka apple on ite ton mallin kopioinu muualta.

  • Pukki...

   Kerro toki lisää ;)

   • jojo

    HTC One (M7) julkaistiin keväällä 2013. iPhone 6 puolitoista vuotta myöhemmin. Metallinen unibody-rakenne ja antenni-”juovat”, jotka nykyään lasketaan Applen muotokieleen, on härskisti kopioitu kilpailijalta.

    • Pukki...

     Älä nyt lannistu mutta Applen tuotteista löytyi jo tuota aiemmin sekä metallinen unibody-rakenne että nuo antennialueet. Sen verran HTC joutui kuitenkin muuttamaan tuotettaan että joutuivat rakenteellisista syistä laittamaan tuon kameran keskelle. Vilkaisehan mm. aiemmin julkaistua iPod touch:ia.

  • maw83

   Ilmeisesti lehdistö mukailee kaikessa omenaa eikä halua tutkia asioiden oikeutta

   • Henrik

    Applella on varaa härskisti kopioida muilta ja myös varaa palkata kalliit lakimiehet!!. =/

    • Pukki...

     Googlaa toki älypuhelimet ennen ja jälkeen iPhonen. Voit kokeilla samaa myös tablet-laitteilla.

Tuoreimmat jutut