Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen perustaja myöntää: ”En halua olla vangittuna suljettuun ekosysteemiin”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Steve Wozniak

Steve Wozniak

Steve Jobsin kanssa Applen perustanut Steve Wozniak ei ole enää suoraan tekemisissä Applen kanssa, mutta ottaa silloin tällöin kantaa yhtiön toimiin. Uusimmassa haastattelussa Wozniak keskusteli muun muassa Apple Watchista ja yhtiön tuotteiden luomasta ekosysteemistä.

Kun ensimmäiset huhut Applen älykellosta alkoivat liikkua, Wozniak piti tuotekategoriaa vaikeana mutta uskoi Applen jos jonkun voivan antaa sille suuntaa. Viime perjantaina Apple-veteraani kuitenkin myönsi, ettei hän edelleenkään erityisesti pidä älykelloista. Wozniakin kertoi, että unohtaessaan Apple Watchin kotiin hän ei välttämättä huomaa koko asiaa. ”Se ei ole hyvä merkki”, Wozniakin kerrotaan todenneen.

Apple Watch Sport

Apple Watch Sport

Samalla Wozniak sanoi, että Apple Watchista on tulossa parempi. Fortunen mukaan mies ei antanut tarkkoja tietoja, mutta oletettavasti kyse on tulevista sovelluksista ja palveluista.

Tablettien saralla Wozniak luottaa edelleen enemmän kannettaviin tietokoneisiin. Suurempi iPad Pro maistuu kuitenkin Wozniakille pieniä malleja paremmin. Lisäksi hän myöntää, että tabletteihin panostaminen voi olla Applelle kannattavaa, vaikka tuotteet eivät Wozniakille sopisikaan.

Tiettyjen laitteiden lisäksi Wozniak otti yleisesti kantaa Applen laitteiden luomaan ekosysteemiin, joka on monilta osin hyvin suljettu. Apple-perustaja myönsi, että hän ei pidä Applen ekosysteemissä elämisestä: ”En halua olla vangittuna, vaan haluan olla vapaa.”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWindows

  Totta, Applen ekosysteemi pitäs olla avoimena lähdekoodina löydettävissä. *aito*

  • heheh

   Ei se varmaan tuota tarkoittanut. Lisäksi jos sää oot sen alkuperäisen AndroidWindowsin matkija, niin et ilmeisesti tiedä tekniikasta kuin kymmenesosan. Mahdatkohan tietää edes, mikä on avoin lähdekoodi

 2. Jonahan

  ”mies ei antanut tarkkoja tietoja, mutta oletettavasti kyse on tulevista sovelluksista ja palveluista”

  Wozniak vaan höpöttää omiaan, ei sillä ole mitään sisäpiirin tietoa Applen tulevista laitteista, ei ole ollut sitten 80-luvun.

  Sinällään Woz on kyllä oikeassa tässä asiassa, *kaikki* tietotenkiikkarauta parantuu tulevaisuudessa, muuta mahdollisuutta ei juuri ole. :)

 3. zaakko

  Wozilla todellinen älykello tuossa kuvassa :D
  https://www.youtube.com/watch?v=m4R3hODnTGo