Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin varmuuskopioit iPhonesi tai iPadisi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone varmuuskopio

Puhelimen tai tabletin varmuuskopiointi on fiksu toimenpide, sillä kaikenlaisia vahinkoja voi aina sattua, ja varmuuskopion avulla esimerkiksi tärkeät viestit tai valokuvat pysyvät tallessa. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit varmuuskopioida Applen iPhonen. Samat ohjeet pätevät kaikille iOS-laitteille, eli myös iPadille ja iPod touchille.

Varmuuskopioinnissa ei luoda täydellistä kopiota laitteen sisällöstä, eli jos esimerkiksi laitteen käyttöjärjestelmässä on jokin vika, ei tuo vika siirry varmuuskopion mukana. Sen sijaan varmuuskopio tallentaa muun muassa kuvat, viestit ja asetukset sekä tiedon laitteeseen asennetuista sovelluksista.

iOS-laitteen voi varmuuskopioida joko iCloud-pilvipalveluun tai tietokoneen iTunes-ohjelmaan. iCloudin käyttö on kohtuullisen vaivatonta, sillä laitteen voi asettaa varmuuskopioimaan itsensä automaattisesti päivittäin, mutta toisaalta varmuuskopion palautus pilvestä saattaa olla hidas operaatio, jos esimerkiksi palautettavia kuvia on paljon. Tällöin iTunes-varmuuskopion palautus onnistuu huomattavasti nopeammin.

iCloud-varmuuskopion voi tehdä, kun käytettävissä on langaton lähiverkko, eli WLAN-yhteys. Jos laitteessa on käytössä iOS 8 tai 9, löytyy varmuuskopio asetusvalikon kohdasta Asetukset – iCloud – Varmuuskopiointi. Vanhemmalla käyttöjärjestelmällä, esimerkiksi iOS 7:llä, se löytyy kohdasta Asetukset – iCloud – Tallennus ja varmuuskopiot. Varmuuskopiointi alkaa painamalla ”Varmuuskopioi nyt”, ja WLAn-yhteys on oltava käytettävissä varmuuskopioinnin ajan.

Varmuuskopioinnin tilan voi varmistaa kohdasta Asetukset – iCloud – Tallennustila – Hallitse tallennustilaa. Oman laitteen tiedoissa pitäisi näkyä juuri otetun varmuuskopion koko ja kellonaika.

iCloud-varmuuskopion voi asettaa automaattiseksi niin, että laite varmuuskopioidaan aina, kun se on latauksessa, WLAN-yhteys on käytössä ja laitteen näyttö on lukittu.

Toinen vaihtoehto on iTunes-varmuuskopio, jonka voi tehdä Windows- tai Mac-tietokoneen iTunes-ohjelmaan. Varmuuskopiointiin pääsee käsiksi, kun yhdistää iOS-laitteen USB-johdolla tietokoneeseen, johon on asennettu riittävän uusi iTunes. Laitteessa olevat sovellukset ja ostetut musiikkikappaleet voi siirtää ensin tietokoneelle valitsemalla iTunesissa kohdan Arkisto – Laitteet – Siirrä ostokset.

Jos iOS-laitteessa on terveys- ja aktiivisuustietoja, jotka halutaan myös tallentaa, varmuuskopio täytyy salata. Se tapahtuu valitsemalla ”Salaa laitteen … varmuuskopio” -ruutu ja luomalla salasana varmuuskopiolle. Salasana kannattaa tallettaa varmaan paikkaan, sillä varmuuskopion palautus ei onnistu ilman sitä. Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voi luoda salaamattoman varmuuskopion.

Kun valmistelut ovat valmiit, voi varmuuskopion aloittaa valitsemalla iTunesissa ”Varmuuskopioi nyt” (Windowsissa Tiedosto – Laitteet – Varmuuskopioi).

Kun varmuuskopiointi on päättynyt, voi sen onnistumisen tarkistaa valitsemalla iTunesissa Asetukset – Laitteet. Näkyvissä pitäisi olla laitteen nimi sekä päivämäärä ja aika, jolloin varmuuskopio luotiin. Jos varmuuskopio on salattu, laitteen nimen vieressä näkyy lukon kuva.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWindows

  Kiviäkin kiinnostaa.

  • AndroidWindows

   Tarkoitin siis, ett kiviäkin kiinnostaa nää mun kommentit

  • AndroidWindows

   Eiku mitähän mää oikeen sitten tarkotinkaan, voi että mä olen pihalla :(

 2. AndroidWindows

  Onpas tämä kätevä ohje tälläin vähän yksinkertaisellekkin ihmiselle, kiitos tästä.

 3. akzuh

  Oikeasti nyt sitte.

 4. AndroidWindows

  Aina kun saan käteeni kämäsen Applen laitteen, niin pidän huolen siitä, että se lentää seinään. Se on fakta.

Tuoreimmat jutut