Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia OZO lanseerataan marraskuun lopulla – 360-kamera valmistetaan Suomessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia OZO

Nokia OZO

Nokia antoi maailmalle ensimmäiset maistiaiset OZO -kamerastaan jo aikoja sitten, mutta nyt uusimmalla videolla yhtiö kertoo tarkemmin, mistä on oikein kyse ja miksi kyseinen kamera on tehty. Nokia OZO on siis 360-kamera, jolla voi kuvata materiaalia VR-laseille. Kameran ja VR-lasien avulla ihminen voi kokea videokuvan uudella tavalla.

Yhtiön julkaisemalla videolla puhuvat monet OZO -kameran kanssa työskennelleet henkilöt. OZOssa on kahdeksan kameraa, jotka kuvaavat parhaimmillaan 2K-tarkkuudella. Kameroiden lisäksi laitteessa on kahdeksan mikrofonia. Kooltaan Nokia OZO on suhteellisen kompakti, mikä varmasti on positiivinen asia ammattikuvaajan näkökulmasta.

image

”Halusimme tehdä kaikista parhaimman kameran virtuaalitodellisuuden tuottamista varten”, kertoo Nokia Technologiesin designjohtaja Axel Meyer, joka oli suunnittelemassa Nokian N-sarjaa. Hän kertoo myös, että tällä tavalla ihmiset tulevat tulevaisuudessa kokemaan asioita.

Nokia OZOa voitaisiin käyttää esimerkiksi urheilu- tai musiikkitapahtumissa. Yhden kameran avulla voitaisiin tuottaa monille ihmisille aidompi urheilu- tai keikkakokemus kuin televisioruudun kautta.

Yhtiö kertoi niin YouTubessa kuin Twitterissäkin, että Nokia OZO lanseerataan 30. päivä marraskuuta. Hintaa Nokia ei ole julkisesti julkaissut, mutta joidenkin tietojen mukaan hinta on viisinumeroinen. Nokia tulee valmistamaan OZO -kamerat Suomessa.

Alta voit katsoa Nokian julkaiseman videon, jossa eri henkilöt kertovat Nokia OZO -kamerasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. AndroidWindows

  Hyvä Nokia! Suomi nousuun!

 2. Öööö...

  ”OZOssa on kahdeksan kameraa, jotka kuvaavat parhaimmillaan 2K-tarkkuudella. Kameroiden lisäksi laitteessa on kahdeksan kameraa.”

  • Niko Haikala

   Heh, iltavuorolaisen elämä on toisinaan rankkaa. Korjattu!

 3. AndroidWindows

  Kato, siin on kamerat kamerassa. xD

Tuoreimmat jutut