Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Loppuuko iPhonestasi virta? Facebook myöntää olevansa osasyyllinen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

facebook logoFacebook on viime aikoina saanut paljon valituksia sovelluksen virrankulutuksesta iOS-laitteilla. Yhtiö päätti selvittää tilannetta ja löysikin sovelluksestaan useita ongelmia, joiden vuoksi Facebook kuluttaa virtaa tarpeettomasti. Nämä on nyt korjattu sovelluksen uusimmassa päivityksessä.

Facebookin iOS-sovelluksen kehitystä johtava Ari Grant on julkaissut tarkemman selosteen sovelluksen virtaongelmista. Ensimmäinen yhtiön löytämä ongelma olivat jatkuvat turhat kyselyt, joita sovellus jostain syystä välitti suorittimelle. Ymmärrettävästi toistuva prosessointi kuluttaa virtaa, vaikka kyselyt eivät johtaisi mihinkään.

Toinen ongelma liittyi sovelluksen ääni-istuntojen käsittelyyn. Jos Facebook-sovelluksesta poistui videon katselun jälkeen, saattoi käytetty ääni-istunto jäädä toisinaan auki äänettömänä. Grantin mukaan tilanne on verrattavissa siihen, kun käyttäjä jättää musiikkisovelluksen soimaan muiden toimien taustalle. Facebook-sovellus jäi siis hereille muiden toimien taustalle, vaikkei sen pitäisi niin tehdä, mikä johti jälleen turhaan virrankulutukseen.

Facebookin iOS-sovellus on saanut näiden löydösten johdosta päivityksen eilen. Sovelluksen päivittäminen on vahvasti suositeltua. Varsinkin, jos Apple-laitteen akkukesto on viime aikoina tuntunut Facebook-käytön ympärillä erityisen heikolta.

Kulutustutkimusten lisäksi Facebook on työstänyt tutun tykkäystoiminnon tilalle laajempaa reaktiotoimintoa. Monipuolisemmat reaktiovalinnat ovat parhaillaan testikäytössä Irlannissa ja Espanjassa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kyllähän se loppuu muutenkin 😂

  Pitäis saada lisää ampeereita iphonen akkuun, koska ei kaikki sovelluskehittäjät osaa tehdä pienivirtaisia sovelluksia. Varsinkaan 3D touchille.

 2. Android4ever

  Entäs ramin käyttö. omassa puhelimessani facebook vie 58 mb ja messenger 29 mb.

 3. AndroidWindows

  No voi voi. Eipä koske mua.

 4. AndroidWindows

  No voi voi. Eipä koske mua ku en oo Apple-uskis.

 5. AndroidWindows

  Hyvä että myöntävät virheensä. Saa puhelimien ylivoimainen kuningas jälleen facebook sovelluksen joka toimii kunnolla eikä niinkuin androideissa. Kyllä apple on niin ihgu 😍

 6. AndroidWindows

  Applen tuotteet kuuluu heittää seinään.

Tuoreimmat jutut