Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialle sallitaan 5G-kokeilut ennen muita

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoNokia on jo pidempään tehnyt tuotekehitystä ja tutkimusta 5G-teknologioiden parissa. Nyt yhtiölle on myönnetty Suomen ensimmäinen taajuuslupa 5G-testaukseen.

Viestintävirasto kertoo myöntäneensä Nokialle testiluvan 5G:n tuotekehitykseen, tutkimukseen ja testaukseen. Testilupa on myönnetty useille taajuusalueille Espooseen ja Ouluun. Nokia sai luvan ensimmäisenä Suomessa.

5G-yhteyksien odotetaan parantavan latausnopeuksia, pienentävän verkkoviiveitä ja helpottavan käyttäjien liikkuvuutta. Lisäksi uuden verkon tarkoituksena on mahdollistaa kasvava Asioiden Internet -ilmiö ja uudet tavat hallita teollisuuskoneita, ajoneuvoja ja sensoreita.

5G-standardin muodostus alkaa virallisesti vuodenvaihteen tienoilla. Standardointiprosessissa sovitaan useiden yhtiöiden kehittämät teknologiat yhdeksi yhteiseksi standardiksi. Kehitys, testaus ja standardointi vie aikaa, minkä vuoksi 5G-verkkojen käyttöönottoa joudutaan odottamaan vielä useita vuosia. Kuluttajien uskotaan pääsevän 5G-yhteyksien pariin vuonna 2020.

Mobiiliverkkomasto

Mobiiliverkkomasto

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Totta kai, onhan uusi Nokia suurin alallaan.

  2. AndroidWindows

    Vaikka Ericsson tietty edelleen suurin siis.

  3. AndroidWindows

    Painuppa antaa faijalles sitä peppua vaan, vitun apina!

Tuoreimmat jutut