Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android Marshmallow tuo sormenjälkitunnistuksen Google Playhin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google PlayYksi hiljattain julkaistun Android 6.0 Marhsmallow -käyttöjärjestelmän uudistuksista on natiivituki sormenjälkitunnistimille. Joissain Android-puhelimissa on sormenjälkitunnistimia toki jo käytetty, mutta sormenjälkeä on voinut käyttää lähinnä laitteen lukituksen avaamiseen ja tunnistautumiseen laitevalmistajien omissa sovelluksissa. Natiivituki tarkoittaa, että sormenjälkeä voi jatkossa käyttää laajemmin eri Android-sovelluksissa, ja nyt Google on ottanut sormenjälkitunnistuksen käyttöön myös Play Kaupassa.

Google Play

Sormenjälkitunnistus Play Kaupassa vaatii Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän sekä tietysti sormenjälkitunnistimella varustetun laitteen. Niinpä toistaiseksi ainoat laitteet, jotka uudesta ominaisuudesta pääsevät hyötymään, ovat Nexus 5X ja 6P, mutta jatkossa mahdollisuudet toki laajenevat, kun Marshmallow saapuu useampiin laitteisiin.

Android Police kertoo, että sormenjälkitunnistus ei oletuksena ole käytössä Play Kaupassa, mutta yhteensopivalla laitteella sen voi ottaa käyttöön sovelluskaupan asetuksista, otsikon ”Käyttäjäasetukset” alta. Käyttöönoton yhteydessä sovellus kysyy Googlen salasanaa, mutta jatkossa kaupassa voi siis tunnistautua sormenjäljellä, ilman salasanan näpyttelyä.

Kiitos vinkistä Ziggy!

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Vain noin kaksi vuotta Applen jälkeen… osoittaa jälleen, että Apple on kunkku.

  2. AndroidWindows

    Painuppa vittuun, apina!