Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mitä Apple edellä, sitä Samsung perässä – huhuissa Galaxy S7:n paineentunnistava näyttö

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsungin pressitilaisuus IFA-messuilla Berliinissä

Apple on aikaisemmin esitellyt massamarkkinoille muun muassa kosketusnäytön, alumiinirungon ja sormenjälkilukijan. Vaikka yhtiö ei ole varsinaisesti ollut missään asiassa alansa ensimmäinen, on se monessa trendissä toiminut merkittävimpänä suunnannäyttäjänä.

Tulevaisuudessa matkapuhelinmarkkinoilla odotetaan erityisesti paineentunnistavien näyttöjen yleistymistä, ja jos huhuihin on uskominen, suunnittelee Samsung tekniikan tuomista jo ensi keväänä julkaistavaan Galaxy S7 -lippulaivamalliin. Tekniikka pitäisi toimia pitkälti Applen 3D Touchin tapaan ja mahdollistaa erilaisten pikavalintojen käyttämisen näyttöä voimakkaammin painamalla.

3D Touch

Aiemmin paineentunnistavista näytöistä parhaimpina esimerkkeinä ovat toimineet Applen syyskuussa esittelemät iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -mallit.

Huhut uudesta Galaxy S7:stä eivät välttämättä ole heikolla pohjalla, sillä ClearForce-paineentunnistustekniikkaa tarjoava Synaptics on jo aiemmin listannut Samsungin yhdeksi yhteistyökumppaneistaan. Synapticsen kehittämä tekniikka on nykyisillään käytössä Huawein Mate S -tabletissa, joten Samsungilla ei pitäisi olla erityisen kiire ominaisuuden sisällyttämissä ensi vuonna myyntiin tulevaan Galaxy S7:ään.

Hieman esimakua ClearForce-tekniikan toiminnasta voi saada oheiselta videolta. Alkuperäiset tiedot Galaxy S7:ään liittyen voi lukea kiinalaiselta Weibo-sivustolta sekä englanniksi yhdysvaltalaisesta PhoneArenasta.

https://www.youtube.com/watch?v=g9lcaL-UqIk

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jani199107

  Tuo ominaisuus sekä yli 16 megapikselin kamera tulisi niin vaihtaisin S6 Edgen tuohon… Prosessori tuossa tulee olemaan tehokas joten sitä ei tarvitse pitää kriteerinä… 18 tai 20 megapikseliä olisi hyvä kunhan pikselien koko olisi vähintään sama ja kuvan paranisi suhteessa pikselien määrään

  • kk

   Sulla jotain erityistä tarvetta tuollaiselle resoluutiolle, vai ihan vaan speksirunkkauksen takia?

   Mulla on järjestelmäkamerassa 16 megapikseliä enkä ole vielä keksinyt mitään tilannetta jossa tarvitsisin enempää. Yleensä riittäisi paljon vähempikin.

 2. Eetu

  S7 sponsored by apple

  • Henrik

   Vaikka Apple-yhtiö (ei ole varsinaisesti ollut missään asiassa alansa ensimmäinen),niin on se monessa trendissä toiminut kuitenkin merkittävimpänä suunnannäyttäjänä.

   • Henrik

    mobiili.fi/2015/10/12/edullinen-premium-luuri-esiteltiin-virallisesti-mukana-paljon-mielenkiintoisia-ominaisuuksia/

 3. Matti

  Ei ainakaan toi kuvan ottaminen vakuuttanut. Puhelin heilahti aikalailla.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Jännää, että vaikka puhelin selvästi heilahtaa kuvaa ottaessa niin kuva pysyy ruudulla täsmälleen samassa paikassa.

 4. Juhannuspukki

  Luonnollisesti.

 5. Auriainen

  Mitä Huawei edellä sitä Apple perässä

  • Henrik

   Auriainen,yep!. =/

  • Jani199107

   Yep… en ihmettelisi ollenkaan jos tämä olisi ensi vuoden Sonyn puhelimessa

 6. AndroidWindows

  Ketä kiinnostaa joku konkan partaalla keinuva Samsung ja kyl se Lumia 950 ja 950 XL on varmasti yks parhaimmista älypuhelinkameroista. Eipä oo Samsungilla PureView ja Zeiss.

  • Jani199107

   Kyllä Lumia 950 ja XL:ssä on parhaat älypuhelin kamerat mitä on markkinoilla… ja jos tosiaan toimii Windows 10 noissa kuin PC koneissa niin huh huh mitkä mobiili malllit on siinä vaiheessa :)

  • Henrik

   Perusteluja?.Ei se kamera ole älupuhelimessa se tärkein osa-alue!. ;-)

   • Henrik

    Siis älypuhelimessa…

 7. LaDeX

  Sitten kun joku kertoisi mitä iloa tästä on long-pressiin verrattuna.

  • Janne Laakso

   Esimerkiksi iPhonessa kotivalikon kuvakkeiden pitkä painallus tarjoaa mahdollisuuden muuttaa kuvakkeiden järjestystä, kun taas voimakas painallus avaa erillisen valikon. Kyseessä on kolmas toiminto näpäytyksen ja pitkän painalluksen rinnalle, mikä antaa mahdollisuuden tuoda uusia toimintoja, ihan niin kuin mielikuvitus vain antaa myöden.

   • LaDeX

    Vähän on kyllä gimmick mutta saa nähdä keksiikö appien tekijät tuolle jotain järkevää käyttöä.

  • Jonahan

   Ilo on jokseenkin sama kuin hiiressäkin, vasen nappi, vasemman napin pitkä painallus vs. oikean napin painallus (force touch) ja vielä kolmannen (ja teoriassa neljännen, viidennen jne.) napin painallus voimaa lisäämällä. Suuremmalla määrällä erilaisia eleitä voidaan tehdä rikkaampia käyttöliittymiä.

   Hyvänä esimerkkinä toimii sähköpostiohjelman esikatselu. Voimakas painallus otsikkoon tuo sähköpostin esiin, jos lisäät voimaa siirrytään itse viestiin, jos vähennät voimaa mennään takaisin. Noita eri ”askelia” ei tarvitse arvata, vaan niille saa (heikohkon) haptisen vasteen. Saman voisi ehkä tehdä jollain hyvin hämärällä ajoitussysteemillä pitkälläkin painalluksella: ”jos nostit sormen 200ms-500ms aikavälillä mennään takaisin, muuten mennään eteenpäin”, mutta luonnollisestikaan se ei toimi käytännössä.

 8. AndroidWindows

  Ketä kiinnostaa joku Samsung joka kopioi Applea vaikka en Apple-uskis olekkaan. Sano mun sanoneen et ei toi Galaxy S7 tuu Samsungia konkalta pelastamaan vaan päin vastoin.

  • LaDeX

   Eikö näille ilmiselville trolleille pysty tekemään mitään?

  • Henrik

   Se nähdään ensivuonna.

   • Jani199107

    Niin nähdään :) Minulla on S6 Edge ja sekin on jo aika hieno ulkonäöltä ja hyvä tehoilta… Jos saisivat vain Edgestä sellaisen joka käytännössä erottuisi muuten kuin ulkonäöllä tavallisesta Galaxy S7:sta jotta korkeampaan hintaan olisi jokin syy tällä kertaa (ainakin koska hinta eroa julkaistaessa 150 euroa)

    • Jani199107

     Eikä se kamera ole nykyisin tärkein koska se on kaikissa parhammissa vähintäänkin hyvä

 9. AndroidWindows

  Totta Jani, kyl nykyään se kamera on yks tärkeimmistä älypuhelimen valintakriteereistä nykyään.

Tuoreimmat jutut