Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lumia 950 XL:n tekniset tiedot varmentuivat – tätä on luvassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)


Vuotokuvassa Cityman, eli Lumia 950 XL

Vuotokuvassa Cityman, eli Lumia 950 XL

Microsoft valmistautuu julkistustilaisuuteen, joka pidetään parin viikon kuluttua. Tilaisuudessa nähdään luultavasti muutama uusi Lumia-älypuhelin, Surface Pro 4 ja Microsoft Band 2 -ranneke. Nokiapoweruser sai käsiinsä kuvan, josta varmentuvat Lumia 950 XL:n tekniset tiedot.

Alla Lumia 950 XL:n vuodetut tekniset tiedot:

 • 5,7 tuuman kosketusnäyttö 2560×1440 pikselin tarkkuudella
 • Qualcommin tehokas Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri
 • Kolme gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka
 • 20 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaimella
 • Viiden megapikselin etukamera
 • 3 300 milliampeeritunnin akku
 • Tuki langattomalle lataukselle (Qi)

Lumia 950 olisi astetta pienempi, 5,2-tuumainen älypuhelin. Sen näytön tarkkuus olisi identtinen XL-version kanssa, mutta käyttäisi kuusiytimistä Snapdragon 808 -järjestelmäpiiriä. Snapdragon 810:ssä on kahdeksan ydintä. Lumia 950:ssa olisi niin ikään 20 ja viiden megapikselin kamerat. Akun kapasiteetti olisi astetta pienempi ollen 3 000 milliampeerituntia. RAM-muistin ja tallennustilan määrät olisivat identtiset XL-version kanssa.

Microsoft pitää 6. lokakuuta tilaisuuden, jolloin näemme luultavasti uudet huippu-Lumiat. Silloin Microsoft esittelee todennäköisesti myös Windows 10 Mobilen virallisen version.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. LaDeX

  Ei kyllä millään uppoa omaan tajuntaan että miksi näytön alapuolen napit pitää siirtää onscreen-napeiksi viemään tilaa varsinaiselta sisällöltä… Onneksi Samsung vielä ymmärtää miten asiat pitää oikeasti tehdä.

  • -k-

   Jospa tuo kuitenkin olisi tehty samalla tyylillä, kuin 640 mallissa että nuo painikkeet tulee esille alhaalta ylös liuttamalla… ;)

   • LaDeX

    Vielä typerämpi. Joutuu tekemään ylimääräsiä ehkä toimivia eleitä saadakseen napit näkyville. Nähnyt 535:ssä kuinka luotettavasti ne tulee näkyville.

  • Vieras

   Itse ainakin vihasin omassa Samsung s4:ssä sitä fyysistä koti nappulaa ja kapasitiivisia nappeja. Varsinkin kun vehettä käytti vaakatasossa niin pidellessä sai varoa jatkuvasti ettei paina back nappulaa. Nyt kun on Sonyn z3 käytössä niin saa vapaasti pidellä vaakatasossa ilman pelkoa että painaa nappuloita vahingossa. :)

 2. HaistakaaSukka

  Mutta ei stylusta?

  • Zaqqe

   Tuo on todella paha, jos ei ole kynää. Ei tule kauppoja, mikäli näin todella on. Muussa tapauksessa tämä olisi hyvinkin mielenkiintoisen oloinen laite.

 3. Jos hinta on korkea, niin tuskin tuohon XL:ään uskaltaisin panostaa. Tuo 810 on ollut monelle muullekkin merkille ongelmallinen. En halua olla ainakaan kärkipäässä testaajana vasta sitten kun on varmuus toimivuudesta voisin harkita.
  Lisäksi tulevat ohjelmistot lienevät ainakin osittain maksullisia jos haluaa täysversion. jokin riisuttu malli voi olla ilmainen mutta ei käytännöllinen.
  Sitten vielä nuo lupaukset mitä ollaan keväästä asti kunnelleet, niiden epävarmuus ja luotettavuus ei kuluttajaa ei ainakaan minua innosta ks. merkistä. en ymmärrä miksei esim. cortana voisi olla jo suomeksi vaikkei kansakuntana niin iso olekkaan. Ainoastaan ”jabran bt kuuloke” on ollut tähän astisista(n v 2000 taitteessa) paras ymmärtämään suomenkieltä. soitti sinne mihin pyysi siinäkö lienee ongelma.

 4. Jonnn

  Mihin se iirisskanneri on hävinnyt? Ei näissä puhelimissa (valmistajasta huolimatta) ole enää mitään uutta. Olisivat edes pistäneet sen 41Mp kameran mukaan tai jotain…. Silti kyllä harkitsen seuraavaksi puhelimeksi tätä, jos firman kautta voi päivittää vanhan lumian…

 5. ololol

  Uutisessahan on siis kyse vain noista ”Lumia 950 XL screenshot running Build 10547 leaks in China, reconfirms all that we know” specseistä. Luonnollisestikaan noissa ei mainita iiris skanneria tai stylus kynää. Lähteessä tuo käy ihan selvästi ilmi.

Tuoreimmat jutut