Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

14-vuotiaan kelloa luultiin pommiksi – sai lohdutukseksi Surface Pro 3:n ja paljon muuta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ahmed Mohamed lahjalaitteidensa keskellä

Ahmed Mohamed lahjalaitteidensa keskellä

Texasissa koulua käyvä Ahmed Mohamed joutui pulaan rakennettuaan kotona kellon. Sähköprojektia luultiin koulussa pommiksi, mikä johti pidätykseen ja tuntien kuulusteluun. Tapaus kaappasi verkkoyhteisöjen huomion ja Mohamed sai runsaasti tukea niin sanallisessa kuin fyysisessä muodossa.

Tapaus sai alkunsa, kun 14-vuotias Mohamed toi kynäkotelosta rakennetun kellon kouluun. Kehujen sijaan pojan opettaja oletti, että kyseessä on itsetehty pommi. Rehtori päätyi samaan lopputulokseen ja poliisi kutsuttiin paikalle.

PhoneArenan mukaan Mohamed saatettiin pois koulusta käsiraudoissa. Poliisi kuulusteli nuorukaista useita tunteja. Nähtävästi kellon todellinen luonne selvisi pian, mutta Mohamedia syytettiin silti valepommin tahallisesta tuomisesta kouluun. Lopulta kaikki syytteet vedettiin kuitenkin pois ja Mohamed vapautettiin.

Tapaus sai median huomion, minkä seurauksena lukemattomat ihmiset ovat tukeneen Mohamedia Facebookissa ja Twitterissä. Tukijoiden joukkoon mahtui myös monia suuria vaikuttajia, kuten Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Microsoft päätti kuitenkin ottaa suuremman askeleen ja lähettää Mohamedille kasan lohduttavia Microsoft-laitteita, kuten Surface Pro 3:n ja Band-rannekkeen. Muihin lahjoihin sisältyi muun muassa 3D-tulostin Cube.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. juujika

    Ihmiset ovat nykyään hysteerisiä toisistaan ja silti itse valmiina heittämään ensimmäisen kiven.

  2. Hämmentynyt

    Edelleen on syytä muistaa, että ”kello” näytti ihan aikuisten oikeasti (ja hyvin todennäköisesti ihan tarkoituksella) pommilta:
    https://www.dropbox.com/s/8ogqy6l8qo8mexk/0916ahmedclock.jpg?dl=0

Tuoreimmat jutut