Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kuinka hyvin akku kestää uusissa huippulaitteissa? OnePlus 2:n ja Galaxy S6 edge+:n akunkestot testattiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy S6 edge+

Samsung Galaxy S6 edge+

Akunkesto on tänä päivänä mahdollisesti yksi tärkeimpiä älypuhelimien ominaisuuksia. Normaalisti älypuhelimen akku kestää noin päivän käytössä ja kahden päivän akunkesto on jo hyvä saavutus. Verkkosivusto GSMArena on tuttuun tapaan testannut eri laitteiden akunkestoja ja nyt nostamme esille uusien Samsung Galaxy S6 edge+– ja OnePlus 2 -älypuhelimien akunkestot.

Samsung Galaxy S6 edge+

Samsungin uutukainen tuli hiljattain myyntiin myös täällä Suomessa. GSMArena kokeilee laitteita kolmella eri osa-alueella, jotka ovat internet-selaus, videotoisto ja 3G-verkoissa puhuminen.

 • Puheaika: 30 tuntia 29 minuuttia
 • Internet-selaus: 10 tuntia 25 minuuttia
 • Videotoisto: 13 tuntia 53 minuuttia

Galaxy S6 edge+ akkutesti

Verkkosivuston mukaan Galaxy S6 edge+:n saavuttamat lukemat ovat varsin hyviä. Jos käyttäjä käyttää puhelintaan noin tunnin internet-selaukseen, tunnin videoiden katseluun ja tunnin puhumiseen, pitäisi akun kestää jopa 83 tuntia – eli kolme ja puoli päivää. On kuitenkin todennäköistä, että monella käyttäjällä akku kuluu huomattavasti nopeammin. Joka tapauksessa testien perusteella Galaxy S6 edge+:n akunkeston pitäisi olla varsin hyvällä mallilla.

OnePlus 2

Toinen hiljattain GSMArenan akkutestissä vieraillut laite on OnePlus 2. Puhelin ei vedä vertoja Galaxy S6 edge+:lle, mutta laite pärjää parhaiten puheajassa.

 • Puheaika: 30 tuntia 29 minuuttia
 • Internet-selaus: 8 tuntia 5 minuuttia
 • Videotoisto: 8 tuntia 28 minuuttia

OnePlus 2 akkutesti

Puheaika oli OnePlus 2:lla siis täsmälleen sama kuin Galaxy S6 edge+:lla, mutta internet-selauksessa ja videotoistossa se jää kakkoseksi. GSMArena kertoo, että videotoistossa ja internet-selauksessa akunkesto on keskivertoa. Akun pitäisi testin esittämällä käyttömäärällä kestää noin 61 tuntia eli noin kaksi ja puoli päivää.

OnePlus 2

OnePlus 2

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. paarma

  Mä en ymmärrä miten voi saada netinselailua tai videoiden katselua yli 10 tuntia puhelimella? Niissä on näyttö jatkuvasti päällä kun sitä tekee ja SOT (screen on time) on hyvillä puhelimilla noin 5-6tunnin luokkaa kevyellä käytöllä.

  Miten nää testit on tehty?

 2. Juha Rantanen

  Samsungissa isompi ja tarkempi näyttö, pienempi akku ja tehokkaampi prossu, silti videotoisto 5h25min. pidempi kuin oneplussassa.

  Taitaa oneplussan sd810 kuluttaa virtaa aikas tavalla lämpenemisen muodossa.

 3. Sony xperia

  Eli neljä tuntia esim yotubea netflixia jne one plus2 & samsung noin 7 tuntia vai ymmärsinkö jotenkin väärin et tarkoitaako toi offline videoa toi onen 8 h ja Samsungin 14 ja kukka käytää puhelinta vaan 3 h päivän aikana täysin turha testi kolme ja pul päivää haha hyvä jos yhen päivän

 4. make

  Ei noita numeroita itseään kannata minään totuutena ottaa. Niiden arvo on kuitenkin vertailussa toisiinsa, jos kaikki testit toistetaan kaikille testatuille laitteille samalla tavoin. Eli S6 Edge+ tuskin kestää omassa käytössäsi tuota mainittua aikaa, mutta ilmeisesti kuitenkin huomattavasti One+:aa kauemmin.

  • Jani199107

   Niin ja se juuri riippuu omasta käytöstä kuinka pitään se akku todellisuudessa kestää… itsellä varmaan kestäisi yhden kokonaisen päivän S6 Edge+:ssan akku kun itse käytän aika paljon pelaamiseen sekä netin selailuun… kaikki käyttää erilailla puhelinta joten akunkesto kaikkien kohdalla vaihtelee, mutta noiden testien perusteella pystyy vertailla eri laitteiden akkukestoja ja niiden perusteella tarkastella missä voisi olla parhain akunkesto omaan käyttöön

   odotan sitä milloin puhelimen akku kestää kovalla käytöllä heposti yli päivän ja akun lataus nopeus on nollasta sataan prosenttiin alle tunnissa mutta näkee mitä tapahtuu tulevaisuudessa

Tuoreimmat jutut