Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Firefox tulossa iPhoneen ja iPadiin tänä vuonna – ensimmäinen testiversio julkaistu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Fireforx iOSPitkään Applen tiukkoja ohjelmistorajoituksia vastustanut Mozilla muutti lopulta mieltään ja ilmoitti viime vuoden lopulla, että se aikoo tuoda suositun Firefox-selaimen myös Applen iOS-laitteille. Projekti on noista päivistä edennyt, ja nyt julkaisu alkaa olla lähellä.

Mozilla on nyt julkaissut Firefoxin ensimmäinen niin sanotun esikatseluversion, eli vielä keskeneräisen version Uudessa-Seelannissa. Tarkoitus on kerätä käyttäjiltä palautetta ennen hieman laajempaa testijulkaisua muutamissa muissa maissa, ja virallisen julkaisun on määrä tapahtua maailmanlaajuisesti vielä tämän vuoden aikana.

Fireforx iOS

Mozilla kertoi Firefoxin iOS-version kuulumisista omassa blogissaan, jossa se myös toi esille muutamia selaimen ominaisuuksia. Näihin kuuluvat muun muassa Intelligent Search, eli älykäs haku, joka osaa ehdottaa hakuja ja hakusanoja verkkohakua varten ja antaa mahdollisuuden helposti valita eri hakukoneiden väliltä. Selaimessa on myös Visual Tabs -ominaisuus, joka näyttää selkeästi kaikki avoinna olevat välilehdet. Firefox Accounts antaa käyttäjälle mahdollisuuden kirjautua selaimeen omilla Firefox-tunnuksilla ja näin selain voi synkronoida sivuhistorian, tallennetut salasanat ja avoinna olevat välilehdet selaimen työpöytä- eli tietokoneversiosta. Lisäksi, koska kyseessä on vasta tutustumis- ja testiversio, sisältyy selainsovellukseen työkalu palautteen lähettämistä varten. Mozilla haluaa tässä vaiheessa saada käyttäjiltä runsaasti palautetta viilatakseen selaimen täyteen iskuun ennen sen virallista julkaisua.

Fireforx iOS

Kiinnostuneet voivat halutessaan jättää sähköpostiosoitteensa Mozillan sivuille ja saada sähköpostiinsa ilmoituksen kun selain virallisesti julkaistaan iOS-laitteille.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut