Rupeaako älypuhelimesi tallennustila loppumaan? Sovellukset, pelit, kuvat ja videot vievät nykyään paljon tallennustilaa ja monesti se meinaa loppua. Moniin älypuhelimiin voi lisätä muistikortin, jolle kannattaa esimerkiksi kuvat ja videot tallentaa, että puhelimen muistiin voi asentaa sovellukset. Jos tallennustila on kuitenkin loppumassa, voi sitä vapauttaa suhteellisen helposti.
Android-puhelimet tallentavat paljon erilaisia väliaikaisia tietoja, jotka vievät aimo annoksen tallennustilaa. Parin viikon käytön jälkeen LG G4:ään oli kertynyt vajaan gigatavun verran erilaisia väliaikaisia tietoja, jotka koostuvat sovelluksien välimuistiin tallennetuista tiedostoista, leikepöydästä ja kameran RAW-tiedostoista.
Näiden tietojen poistaminen onnistuu joko erillisen sovelluksen kautta tai asetuksien kautta. Jokaisella Android-valmistajalla asiat ovat hieman eri tavalla. Välimuistin tiedot voi kuitenkin tyhjentää asetuksien Tallennustila -kohdasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Windows Phonella on sama juttu kuin Androidilla. Laite tallentaa erilaisia väliaikaisia tiedostoja, jotka vievät turhaan tallennustilaa. Windows Phonella väliaikaisten tietojen poistaminen on helppoa. Sovellusvalikosta etsii Tallennnusseuranta -sovelluksen ja painaa laitteen sisäisen muistin kohdalta. Tämän jälkeen aukeaa uusi näkymä, jota selaamalla löytää väliaikaiset tiedot. Sitä painamalla voi poistaa nämä turhat tiedot.
Jos haluaa varjella omaa tallennustilaansa, kannattaa pistää monet asiat tarkkailuun. Sovellusvalikkoa kannattaa katsella, mitä sovelluksia käyttää paljon ja mitä ei juurikaan. Jos löytyy joku turha sovellus, se kannattaa poistaa. Tallennustilaa voi myös vapauttaa ottamalla valmistajien sovelluksia pois käytöstä asetuksien Sovellukset -kohdan kautta. Tämä ei poista niitä, mutta ne vievät vähemmän tallennustilaa.
Kuvia, videoita ja musiikkiakin kannattaa tarkkailla. Turhat kuvat ja videot kannattaa poistaa, jos tallennustila on vähissä. Jos laitteessasi on kokonaisuudessaan vähän tallennustilaa, kannattaa videot ja kuvat tallentaa automaattisesti pilveen, jotta ne eivät kuluta tallennustilaa puhelimestasi.
Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »