Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uberin taustatarkistukset eivät riittäneet – kuskeiksi pääsi laaja joukko rikollisia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

uberUberin taustatarkistusmenetelmissä vaikuttaa olevan parantamisen varaa. Tätä mieltä ovat erityisesti San Fransiscon ja Los Angelesin alueiden syyttäjät, jotka löysivät lukuisilta Uber-kuskeilta vakavia rikosrekistereitä.

Yhdysvalloissa on tunnistettu ainakin 25 rikollista tai ajokortitonta kuskia, jotka tekevät töitä Uberille. Joukon rikosrekistereistä löytyy kaikkea ampumarikoksista seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja identiteettivarkauksiin. Yksilöt tunnistettiin osana Uber-vastaisen lakihaasteen tutkimuksia.

Re/coden mukaan Uber on tehnyt parhaansa poistaakseen kyseisiltä yksilöiltä kuskioikeudet syyttäjien tarjoamien tietojen perusteella. ”Tarvitsemme kuitenkin vielä lisätietoa muutamista tapauksista, jotta voimme paikantaa kyseiset tilit”, kertoo Uberin tiedottaja.

Kuljetuspalvelun polulla on ollut aiemminkin runsaasti lainopillisia ongelmia ja huonoa julkisuutta. Yhtiö on kärsinyt muun muassa oletetuista raiskaustapauksista, jotka johtivat paniikkinappulan lisäämiseen sovellukseen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Matti

    Sekö on huono juttu, että rikollistaustaiset työllistyy?

Tuoreimmat jutut