Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vielä julkaisemattomasta iPad-mallista viitteitä – iso ja tarkka näyttö sekä stylus-kynä?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2

Yksi pitkään huhun asteella pysytellyt tuote Applelta on nykyisiä malleja isompi, yli 12-tuumaisella näytöllä varustettu iPad. Tämän mahdollisesti iPad Proksi nimettävän mystisen laitteen on huhuttu ilmestyvän vielä tänä vuonna, ja nyt jälkiä mahdollisesta isosta iPadistä onkin löytynyt verkon syövereistä.

Sovellusanalytiikkayhtiö AppSee kertoo löytäneensä logeistaan viitteitä vielä julkaisemattomasta iPad-mallista, jonka tunniste on iPad6,8. Vertailun vuoksi esimerkiksi viime syksynä esitellyn iPad Air 2:n vastaava tunniste on iPad5,1. Itse tunnisteen lisäksi mielenkiintoiseksi uudet havainnot tekee myös laitteen resoluutio, sillä AppSeen logien mukaan kyseisen laitteen resoluutio on 2732 x 2048 pikseliä, kun nykyisissä iPad Air 2- ja iPad mini 3 -malleissa resoluutio on 2048 x 1536 pikseliä.

AppSeen mainitsema resoluutio on ennenkin tullut esiin ”iPad Pro” -huhuissa. Kesällä julkaistusta iOS 9 -käyttöjärjestelmän testiversiosta löytyi viitteitä samasta resoluutiosta, minkä lisäksi se sisälsi myös näppäimistön, joka sisältää enemmän näppäimiä kuin nykyisissä iPad-malleissa käytössä olevat näppäimistöt. Nämä seikat viittaavatkin isoon iPad-malliin, jonka näppäimistö sisältäisi muita malleja enemmän toimintoja. Teorioita tukee myös se seikka, että 2732 x 2048 pikselin resoluutio huhutulle 12,9-tuumaiselle näytölle sovitettuna tarkoittaisi samaa pikselitiheyttä, kuin nykyisessä iPad Air 2:ssa, eli 263 pikseliä tuumalla.

AppSeen havainnoista uutisoi muun muassa 9to5Mac-sivusto, joka kertoi myös KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon tuoreesta arviosta, jonka mukaan syksyllä mahdollisesti julkaistava iPad Pro käyttäisi uutta Force Touch -yhteensopivaa stylus-ohjauskynää. Kosketusnäytön voimakkaan painalluksen tunnistava Force Touch esiteltiin ensimmäisen kerran Apple Watch -kellossa, ja sen on huhuttu tulevan myös ensi syksyn uusiin iPhone-malleihin. Ming-Chi Kuon mukaan stylus-kynä tulisi myyntiin erillisenä lisävarusteena, ja hän arvelee Applen myyvän vielä tänä vuonna jopa 5,5 miljoonaa 12,9-tuumaista iPadiä sekä noin miljoona stylus-kynää.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi