Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi Nexus 5 ja Android Pay tulossa lokakuussa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Android Pay

Android Pay

Googlen on huhuttu julkaisevan tänä vuonna Nexus-puhelimet sekä Huaweilta että LG:ltä. Huhujen mukaan Huaweilta olisi tulossa iso, 5,7-tuumaisellä näytöllä varustettu laite, kun taas LG esittelisi 5,2-tuumaisella näytöllä varustetun uuden version Nexus 5:stä. BusinessKorea kertoo huhuista, joiden mukaan LG:n valmistama Nexus 5 julkaistaisiin lokakuussa, ja samalla saisi lähtölaukauksensa myös Googlen uusi Android Pay -mobiilimaksujärjestelmä.

Android Pay vastaa hyvin pitkälti Apple Pay -maksujärjestelmää, eli se käyttää NFC-yhteyttä kommunikointiin maksupäätteen kanssa ja maksajan henkilöllisyys varmistetaan puhelimen sormenjälkitunnistimella. Samaan aikaan uuden Nexuksen kanssa julkaistava Android M -käyttöjärjestelmä tuo Androidiin natiivituen sormenjälkitunnistimille.

Android Payn tullessa vanha Google Wallet ei ole häviämässä minnekään, vaan se tulee säilymään erillisenä Googlen palveluna. Googlen ohella myös Samsung on julkaisemassa oman mobiilimaksujärjestelmänsä, Samsung Payn, joka toimii NFC-yhteyden lisäksi myös perinteisten magneettinauhamaksupäätteiden kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut