Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämän laitteen avulla Nokia suuntaa virtuaalimarkkinoille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokian OZO-kamera

Nokian OZO-kamera

Nokia paljasti tänään ensimmäisen virtuaalitodellisuuslaitteensa. Kyseessä on OZO-niminen VR-kamera, joka on suunnattu sisällöntuotannon ammattilaisille.

Nokia kertoo odottavansa, että virtuaalitodellisuuden tarjoamat kokemukset tulevat muuttamaan valtavasti ihmisten suhdetta tarinoihin, viihteeseen ja toisiinsa. Uuden kameransa avulla yhtiö toivoo pääsevänsä näiden tulevien muutosten keskiöön. ”OZO tulee edistämään VR-innovaatiota antamalla ammattilaisille voimakkaita työkaluja”, Nokia Technologiesin johtaja Ramzi Haidamus selittää.

OZO kuvaa kolmiulotteista 360 asteen videota kahdeksan synkronoidun kameran ja mikrofonin avulla. Kuvattua materiaalia voidaan katsoa sekä reaaliajassa että tallennettuna. OZOn materiaali sopii katsottavaksi esimerkiksi markkinoilla jo nähdyillä VR-laseilla.

Kamera on kehitetty Nokian tutkimusyksikössä Tampereella ja se tullaan myös valmistamaan Suomessa. OZOn tarkemmat hintatiedot ja ominaisuudet paljastetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hannes

    Lähetin tästä uutisvinkin aamulla, muuta juttu taisi olla jo työn alla?

  2. Juha

    Tuollainen keikkuu kohta nuorisolla selfie-tikun päässä.

Tuoreimmat jutut