Honor 6+ on kookkaampi ja hintavampi versio viime vuonna Suomeen saapuneesta Honor 6 -älypuhelimesta. Pelkkinä numeroina ja avainominaisuuksina laite näyttää seuraavalta:
- Mitat: 150,4 x 75,7 x 7.5 millimetriä
- Paino: 165 grammaa
- Näyttö: 5,5 tuuman näyttö 1920 x 1080 pikselillä
- Järjestelmäpiiri: Hisilicon Kirin 925, jossa neljä 1,8 gigahertsin Cortex-A15-ydintä ja neljä 1,3 gigahertsin Cortex-A7-ydintä
- Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (laajennettavissa microSD-kortilla)
- Akku: 3600 milliampeerituntia
- Kamerat: Kahdeksan megapikselin tuplakamera takana ja kahdeksan megapikselin kamera edessä
- Yhteydet: Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 4G LTE, NFC
- Käyttöjärjestelmä: Android 4.4 Kitkat / Huawei Emotion UI 3.0
Uutuus on yli 400 euron hintaisena Honor-malliston kallein puhelin, mutta jää silti monia huippupuhelinkilpailijoitaan halvemmaksi tehokkaasta raudastaan huolimatta. Paperilla kyseessä on siis lupaava tapaus. Toimituksemme tehtävänä on kuitenkin selvittää, millainen päivittäinen kumppani Honor 6+ todella on.
Design
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor 6+ jatkaa sarjan muiden jäsenten tavoin hillityllä linjalla. Vähäeleinen puhelin on perustyylikäs, mutta ei säväytä erityisesti. Tällä kertaa Huawei on kuitenkin satsannut reunustamalla laitteen metallilla Honor 6:ssa käytettyjen muovireunusten sijaan. Tämä pieni viimeistely tekee Honor 6+:sta kerralla laadukkaamman oloisen.
Honor 6 -arvostelussa kehuja saaneet teksturoidut painikkeet tekevät paluun Honor 6+:ssa. Sekä virtapainike että äänenvoimakkuudensäädin erottuvat muuten sileistä kyljistä loistavasti. Samoin niiden tarjoama palaute painettaessa on selkeä.
Puhelimen etupuolta koristaa 5,5-tuumainen Full HD -näyttö. Paneeli on kirkas, tarkka ja toistaa värit varsin kiitettävästi. Värisävyjen lämpöä voi säätää asetuksista, mutta oletusasetus miellyttänee useimpia käyttäjiä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kokonaisuutena Honor 6+ on ulkomuodoltaan kiitettävä paketti. Puhelimen rakenne on vankka ja tietyt viimeistelyt nostavat sen selkeästi halvemman oloisen Honor 6:n yläpuolelle.
Käyttöliittymä
Honor 6+ on toistaiseksi varustettu Android 4.4 KitKatilla, vaikka Lollipop-päivitys on varmasti työn alla. Androidin päällä pyörii Huawein EMUI 3.0 -käyttöliittymä.
Käyttökokemus on hyvin vastaava kuin esimerkiksi Huawei P8 -huippupuhelimessa ja halvemman hintaluokan Honor 4X:ssä. Avainpiirteitä ovat selkeä ulkoasu, monipuolinen teemavalikoima sekä erillisen sovellusvalikon puute. Honor 6+:ssa sovellukset ilmaantuvat suoraan kotinäytöille. Samoin sovelluksen asennuksen voi poistaa heittämällä sen ikonin roskikseen kotinäytöllä. Suoraviivaisuus helpottaa tavallaan puhelimen käyttöä, mutta samalla lähestymistapa vaatinee käyttäjältään järjestelmällisyyttä toimiakseen. Jos et mielelläsi pidä paljoa tavaraa kotinäytöillä, eivät Honorit välttämättä sovi sinulle. Itse pidän kuitenkin ratkaisusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tehot ja akku
Honor 6+:n akkukesto on varsin positiivinen yllätys, vaikka 3600 milliampeeritunnin akku antaa toki jo luvan odottaa hyvää. Sonyn tapaan myös Huawei lupaa puhelimelleen kahden päivän akkukeston ”tavallisella käytöllä” ja testiemme perusteella väite pitää paljolti paikkansa.
Videotestissämme Honor 6+ kesti noin kahdeksan tuntia yhtäjaksoista toistoa, mikä on vain hieman huippu-Xperioita vähemmän. Tulos on hyvä ja Honor 6+ jättääkin vanhan Honor 6:n jälkeensä akkukeston saralla.
Suoritusehot ovat nekin hyvällä tasolla. Kirin 935 pyörittelee raskaampia pelejä kiitettävästi ja puhelimen käyttö on sujuva kokemus. Aktiivisten sovellusten listaukseen siirtyessä laite miettii ihan pienen hetken, minkä lisäksi kohtasin pari muuta pikkuyskähdystä testien aikana. Suurimman osan ajasta EMUI 3.0 rullaa Honor 6+:ssa hyvin sujuvasti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Antutu Benchmark antoi Honor 6+:lle tuloksen 44298. Tulos peittoaa esimerkiksi Huawein uusimman lippulaivamallin, P8:n, ja hengittää OnePlus Onen niskaan. Tälläkin mittaristolla kyseessä on siis erittäin kykenevä älypuhelin.
Kamera
Laadullisesti Honor 6+:lla saatavat kuvat ovat hyvin Honor 6:n otoksia vastaavia. Kuvista saa hyvissä valo-olosuhteissa näyttäviä, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa usein pehmeyttä ja rakeisuutta kuvissa, eritoten vähemmällä valolla. Honor 6+:ssa ei myöskään ole optista kuvanvakainta, eli tarkkojen kuvien ottaminen on tietyissä tilanteissa haastavaa.
Vastapainoksi Honor 6+ tarjoaa niin sanotun Suuri aukko -tilan, joka hyödyntää puhelimen tuplakameraa. Puhelimella on siis mahdollista luoda vahvasti sumeita taustoja suuriaukkoisten linssien tapaan. Laitteen takaa löytyvät kaksi kameraa tallentavat tietoa niin, että kuvien tarkennusta ja syväterävyysefektin vahvuutta voi säätää myös jälkeenpäin. Efekti on toisinaan hieman tökerö, kun kuva siirtyy terävästä sumeaksi liian nopeasti. Parhaimmillaan Honor 6+:lla voi kuitenkin saada aikaan oikein näyttäviä ja luovia kuvia.
Etukamera on varma tekijä. Se täyttänee loistavasti omakuvaajien tarpeet, vaikkei kuvanlaatu luonnollisesti ole erityisen häikäisevä.
Yhteenveto
Honor 6+ on hyvä lisäys Huawein Honor-valikoimaan. Se on kiitettävän tehokas ja laadukkaasti valmistettu, mutta ei kevennä lompakkoa kalleimpien huippupuhelinten tavoin. Kuvanlaatu on keskivertoa, mutta tuplakameran tuomat lisämahdollisuudet antavat hieman tilaa luovuudelle.
Honor 6:n puhelin voittaa ulkokuorillaan, akkukestollaan ja kookkaammalla näytöllään, mikäli viimeisestä pitää. Toisaalta puhelin on kalliimpi eikä tarjoa merkittävästi sujuvampaa tai monipuolisempaa käyttökokemusta. Honor 4X:ään verrattuna taas ero on selvä: enemmän rahaa tuo enemmän tehoja ja laadukkaamman ulkomuodon. Honor 6+:aa kannattaa siis ehdottomasti harkita, jos kaipaa kookasta näyttöä ja hyvää tehoa ilman tuhatta euroa lähentelevää hintalappua.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »