Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft potkii pihalle jopa 7 800 henkilöä – pääosin entisiä nokialaisia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoftin logoMicrosoft on tänään julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo puhelinlaiteliiketoimintansa uudelleenorganisoimisesta. Yhtiö kertoo, että organisoimisen tarkoituksena on keskittää ja linjata yhtiön resurssit paremmin. Pahimmillaan Microsoft potkii jopa 7 800 työntekijää pihalle.

Suunnitelmien mukaan 7 800 työntekijää lähtee yhtiön puhelinliiketoiminnasta tai siihen liittyvistä toiminnoista. Potkut kohdistuvat näin ollen pääosin entisiin nokialaisiin.

Nokialta siirtyi Microsoftille yhteensä 25 000 työntekijää, joista aiemmin on potkittu pihalle noin 12 500 työntekijää. Jos nyt ensisijaisesti puhelinliiketoiminnasta lähtee vielä 7 800 työntekijää, jäljelle jää noin 5 000 työntekijää, joka on noin 20 000 työntekijää alkuperäistä vähemmän.

“Yhtiö on siirtymässä pois aiemmasta strategiasta kasvattaa puhelinliiketoimintaa sellaisenaan kohti strategiaa, jossa luodaan ja kasvatetaan elinvoimainen Windows-ekosysteemi kattamaan koko Microsoftin laiteperhe”, sanoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella.

Microsoft tekee uudelleenorganisoimisen seurauksena 7,6 miljardin dollarin liikearvon alaskirjauksen Nokia Devices and Services -liiketoiminnan ostoon liittyen noin 750–850 miljoonan dollarin järjestelykulujen lisäksi. Puhelinliiketoiminnasta Microsoft on tehnyt maaliskuuhun mennessä yli kaksi miljardia dollaria tappiota. 

“Lyhyellä aikavälillä pääsemme toteuttamaan tehokkaampaa ja johdonmukaisempaa puhelinliiketoimintaa, samalla kun pyrimme määrittelemään mobiilin käyttökokemuksen uudelleen tulevaisuudessa”, Nadella jatkaa.

Muokattu 9.7.2015: Muutettu kolmanteen kappaleeseen oikea Microsoftille siirtyneiden työntekijöiden määrä. Osa alun perin ilmoitetusta 32 000 työntekijästä ei sopimukseen tehtyjen muutosten myötä siirtynytkään Microsoftille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juhannuspukki

  Kiitos elop!

 2. Tässäpä entisen myrskyn silmässä olleen nokialaisen profeetallinen kirjoitus siitä, mitenkä Nokian historian tapahtuman ovat seuranneet tarkasti ennalta ennustettuja vuosilukuja ja tapahtumia.

  http://ennustuksia.com/2015/07/08/nokian-profeetalliset-vuodet/

 3. Molli

  Ja se joka väittää ettei nähnyt tämän tulevan on tyhmä.

 4. Henrik

  Aiemmatkin Microsoftin yhteistyöt matkapuhelinvalmistajien kanssa ovat kestäneet hyvin lyhyen ajan ja ovat kaatuneet Microsoftin kieroilupelin takia,joten…Elop hoiti homman hyvin jonka Microsoft määräsi tehtäväksi Elopille. Tässä kävi lopulta näin,kun johtaja vaihtui ja ongelmat olivat kasautuneet jo liian suureksi!!.

  • Henrik

   S.Elop & S.Ballmer.

 5. Henrik

  Ahneus voitti…!!.

 6. kroisantti kekkonen

  Nyt nokiam kannattaa ostaa microsoftin puhelin valmistuksen takaisin ja tehdä comeback 2016

Tuoreimmat jutut