Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian puhelimet valmistanee Foxconn – tulossa ensimmäisenä Eurooppaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia N1

Nokia N1

Nokian on huhuttu jo pitkään palaavan älypuhelinmarkkinoille. Huhuille lisäpontta antoi viime vuonna julkistettu tabletti ja yhtiön toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoi hiljattain, että Nokia etsii sopivaa yhteistyökumppani, joka valmistaisi tulevat Nokia-puhelimet. Nokiapoweruserin saamien tietojen mukaan puhelimet valmistaisi Foxconn, joka valmistaa, myy ja markkinoi myös Nokia N1 -tabletin.

Monet suomalaiset varmasti haluaisivat Nokia N1 -tabletin, mutta tällä hetkellä sitä myydään ainoastaan Kiinassa ja Taiwanissa. Puhelimien kanssa ei kuitenkaan välttämättä kävisi samalla tavalla, koska huhujen mukaan Nokia-puhelimet olisivat tulossa ensimmäisessä aallossa myös Eurooppaan. Olisi toivottavaa, että puhelimet saapuisivat myös Suomeen. Joidenkin Euroopan maiden lisäksi puhelimet tulisivat myyntiin Intiassa ja Kiinassa.

Älypuhelinmarkkinoille Nokia palannee vuonna 2016, jolloin matkapuhelitoiminnan myynnin yhteydessä tehdyt sopimukset Microsoftin kanssa raukeavat. Nokia suunnittelisi itse puhelimensa, mutta lisensoisi brändinsä jollekin valmistajalla, joka sitten tekisi myös puhelimet.

Nokiapoweruser kertoo, että Nokia aloittaisi vuoden loppupuolella maailmanlaajuisen mainoskampanjan ja tuotteet saisivat viralliset sivut. Tulevista Nokia-puhelimista ei vielä ole lainkaan tietoa, mutta ne toimivat mitä todennäköisimmin Googlen Android-käyttöjärjestelmällä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kroisantti kekkonen

  Vapise apple. Nokia syöksee applen alas

  • Marko

   Miten helvetissä sää saat tähänkin vedettyä applen mukaan. Olet kyllä todella sairas päästäsi, mene nyt vitun idiootti jo hoitoon vaikka se taitaa olla kohdallasi aivan liian myöhäistä.

   • Kairaaja

    Siellä jo yksi appleboy vapisee…

    • Marko

     En ole appleboy, omistan myös androidia ja winukkaa. Mua vaan vituttaa aivan suunnattomasti sinun ja kroisantin kaltaiset täydelliset idiootit.

  • SANDY

   Aa .olet siis selkeä Applefani kun tulet ylistämään kyseistä yritystä. Vaikka uutinen ei koske koko omenafirmaa millään tavalla

 2. Plop

  Toivottavasti Nokia ei yritä saada (mahdollisesti) tulevia Androidiin pohjautuvia puhelimiaan näyttämään Windows Phonelta, niinku kävi viime kerralla :/

  • SANDY

   Ne pistää siihen oman z launcherin
   Puhtaan Androidin päälle ja googlle play tietenkin on mukana

   • Plop

    Jep, tämähän on itsestään selvää, mutta tarkotin että toivottavasti ne ei rupee UI.tä muokkaamaan WP.n näköiseksi.

 3. Erik

  Ostoon menee! Olen monta vuotta toivonyt,että Nokia tekisi taas vahvan luurin.

  • tietotoimeton

   Nokiaa näissä on vaan (muovi)kuoren päällä oleva logo.

  • wele

   Ei Nokia sitä valmista… Antaa vain myönnytyksen valmistajalle ja luvan käyttää brändiään(eräänlainen laadunvalvoja)

   • Markku

    Ei ole mikään pelkkä brändin lisensointi kyseessä. Nokia suunnittelee laitteen kokonaan tekniikkaa ja muotoilua myöten, sekä siihen sopivan ohjelmiston (josta käyttöliittymä on vain osa). Myös iso osa tekniikasta on Nokian patentoimaa. Kumppani vain valmistaa ja myy.

    • Markku

     Homma tosiaankaan ei mene niin, että Nokia vain sanoisi, että tehkää 5 tuuman anndroidlaite ja siihen Nokian logo. Käyttiksen pulttaaminen laitteeseenkaan ei ole mikään simppeli asia. Nokia suunnittelee tämän kokonaisuuden. Käyttiskään ei ole vielä pommin varmasti android.

     • Erik

      En kyllä keksi oikein muutakaan vaihtoehtoa, ellei sitten Sailfish? Tuskin kuitenkaan, koska eiköhän tuon puhelimen idea olisi saada sitä kaupaksi ja en ole ihan varma miten Sailfish menisi edes Nokian tuotemerkillä kaupaksi.

     • Markku

      Todennäköisin on android, mutta Nokia ei ole vahvistanut.

     • Kellopeli

      Joo kyllähän Nokia kännykän tekee vaikka neljällä ihmisellä jos on tarvis:)

     • tietotoimeton

      Et sä sitä tiedä että kuka sen oikein suunnittelee. Ja kun Nokian puhelinten suunnitteluosasto (työntekijät) siirtyi Microsoftille, niin ei sitä pelkillä verkkoinsseillä puhelinta suunnitella. Sanokoot Nokia tai fanipojat mitä tahansa. Logo ja launcheri Nokialta, muut suunnittelee foxconn.

     • Heh

      Nokia repäsee ja laittaa Ubuntun puhelimen käyttikseks :p

   • tyyppi

    Ihan yhtä paljon on Nokia kun Apple on Apple… Foxconn niidenki tuotteet valmistaa. Tosi kummallista että aina tuodaan esiin ettei itse valmista, vaikka on aika normi nykyään.

    • Että semmosta

     Oot ihan kujalla, ota selvää ennenkuin höpöttelet tuommosia :)

 4. Markku

  Kommentoijille tiedoksi, että Nokia on palkannut androidosaajia _sen_jälkeen_ kun kännykät myytiin Microsoftille. Googlettakaa vaikka ”nokia palkkaa android”. Tabletista Nokia ilmoitti, että se on heidän suunnittelemansa. Kännykkä tehdään samalla yhteistyömallilla.

 5. Markku

  Lisää googletettavaa viime vuodelta: ”Nokia herättää Meegon takaisin henkiin”. Tätä ei tietenkään ole vahvistettu, mutta saahan sitä toivoa.

 6. SANDY

  En itsekkään oikein luota kiinalaisiin valmistajiin
  Laatu muuttuu Applemaiseksi, milloin puhelin räjähtää,milloin laturi syttyy itsestään palamaan.

  Levityskin on etana vauhtia etenevä
  N1 yli puoli vuotta vanha ja päässyt kahteen maahan
  Ennenkuin tänne ehtii niin tekniikka on jo vanhentunut

Tuoreimmat jutut