Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ainakin näissä kohdissa Spotify on Apple Musicia edellä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Spotify Premium

Spotify Premium

Applen tällä viikolla julkistama uusi palvelu, Apple Music, on herättänyt varsin laajasti kiinnostusta niin musiikin ammattilaisten kuin suurkuluttajien joukossa. Applen palvelu sisältää maailmanlaajuisen radiokanavan sekä kuukausimaksullisen suoratoistopalvelun, joka vaikuttaa varsin suoralta kilpailijalta suositulle Spotifylle. Applen suuruus epäilemättä auttaa yhtiötä uuden palvelun käynnistämisessä, mutta ainakin vielä tässä vaiheessa Spotify vaikuttaisi kuitenkin johtavan Applea parillakin mittarilla mitattuna.

Ensimmäinen mittari on musiikin äänenlaatu. Spotifyn Premium-tilaajat, eli vajaan kymmenen euron kuukausimaksua maksavat käyttäjät, voivat kuunnella musiikkia nopeudella 320 kilobittiä sekunnissa, kun taas Apple Musicissa tarjolla on 256 kilobittiä sekunnissa. Toisin sanottuna Applen palvelussa musiikki on pakattu pienempään tilaan, ja häviötä on enemmän. Erilaisista pakkaustavoista johtuen Apple Musicin ja Spotifyn bittivirrat eivät ole keskenään täysin vertailukelpoisia, ja käytännössä isompi merkitys on kuuntelussa käytettävillä laitteilla, eli vahvistimilla ja kaiuttimilla tai kuulokkeilla. Kuitenkin, ainakin paperilla voi Spotify elvistellä isommalla bittivirralla.

Toinen mittari on käyttäjien määrä. Applella on toki ennestään paljon asiakkaita, mutta yhtiö joutuu aloittamaan Apple Musicin kanssa lähes nollasta, kun taas Spotify juuri kehui saavuttaneensa uuden rajapyykin, kun tänään sen maksavien käyttäjien määrä on noussut ensimmäistä kertaa yli 20 miljoonaan. Spotifyn mukaan kasvu on ollut vilkasta, sillä ensimmäisten viiden ja puolen vuoden aikana palvelu keräsi kasaan 10 miljoonaa maksavaa käyttäjää, ja viimeisen vuoden aikana tuo määrä on kaksinkertaistunut. Lisäksi viimeisen vuoden aikana on Spotifyn aktiivisten käyttäjien määrä noussut 35 miljoonalla kappaleella, ja tällä hetkellä palvelulla on aktiivisia käyttäjiä yhteensä yli 75 miljoonaa.

Spotify onnistui myös hiljattain keräämään yli puoli miljardia dollaria uutta rahoitusta, ja yhtiön arvo tällä hetkellä on yli 8,5 miljardia dollaria.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. ts

    Melko käsittämätöntä touhua tuolla Spofitylla, kun noilla luvuilla tekee edelleen kai päälle sata miljoonaa euroa tappiota vuodessa. Tarttis varmaan jotain alkaa tehdä pikkuhiljaa asialle.

    Toinen, mitä saisivat tehdä, on tuoda häviöttömän äänenlaadun vaikka sitten siihen 20 euron kuukausihintaan. Koska käytössä on pykälää paremmat kuulokkeet ja eron häviöttömässä äänessä ja 320kbps äänessä huomaa musiikkia kuunnellessa selvästi, vaihtui Spotify Premium pysyvästi Tidaliin (10e/kk -> 20e/kk) ihan vain äänenlaadun takia. Harvakseltaan tulee vastaan sellaisia uutuus-kipaleita, joita Tidalista ei löydy, mutta onneksi todella harvoin ja saapuvat sinne ennen pitkää.

Tuoreimmat jutut