Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä suositut puhelimet hidastavat eniten mobiilinetin käyttöä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia X

Nokia X

Nettitutka-sovelluksen kehittäjien mukaan internetin käyttö takkuilee monilla käyttäjillä vanhentuneen puhelinmallin takia. Aalto-yliopistossa järjestetty tuore tutkimus selvittääkin, mitkä mobiililaitteet hidastavat eniten verkkoyhteyksiä. Tutkimuksessa seurattiin 150 suosituinta laitetta, joilla Nettitutka-ohjelmistoa on käytetty.

Android-puhelimista Sony Xperia Acro S ja Xperia S, Samsung Galaxy Xcover ja S Plus, LG Optimus L7, Nokia X, ZTE Blade III, Huawei Ideos X5 sekä HTC Desire S kuuluvat tutkimuksen mukaan hitaisiin laitteisiin. Android-tableteista taas Samsung Galaxy Tab 7 hidastelee verkkokäytössä.

Applen laitevalikoimasta esiin nostetaan iPhone 4 ja iPad 2, jotka ovat selvästi uusia laitteita hitaampia ja jumittavat yhteyksiä. Windows Phone -puhelimista Nokia 610 ja ZTE Tania näyttivät hitaita latausnopeuksia. Vähemmän yllättäen myös vanhat Symbian-puhelimet pärjäsivät testissä huonosti.

”Vanhojen puhelinten lisäksi myös jotkut vielä kaupoissa olevat mallit ovat pullonkauloja. Monet ajattelevat, että internetin käyttö takkuilee puhelinoperaattorin takia, mutta myös laite voi olla ongelma”, sanoo professori Jukka Manner, joka johtaa Nettitutkaa kehittävää tutkimusryhmää Aalto-yliopistossa. Tutkimuksen mukaan noin puolet käyttäjistä hyödyntävät 4G/LTE-laitteita, joilla päästään hyvän liittymän kera parhaimpiin nopeuksiin. Loput pääsevät joko noin 20 megabitin sekuntinopeuksiin – eli 3G-huippuihin – tai jäävät hyvin hitaisiin alle 10 megabitin sekuntinopeuksiin.

Nettitutka on Suomessa kehitetty palvelu verkkoyhteyksien seuraamiseen. Sillä on tehty maailmanlaajuisesti jo yli kuusi miljoonaa mittausta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kaapintåyttäjä

  No eihän näitä ole kenelläkään enään paitsi kuin köyhällistöllä. Pitäs lailla kieltää köyhät ihmiset kun ei heillä ole edes varaa ostaa uusia puhelimia. Saisivat hävetä.

  • Henrik

   Applen laitevalikoimasta esiin nostetaan iPhone 4 ja iPad 2,jotka ovat selvästi uusia laitteita hitaampia ja jumittavat yhteyksiä.

 2. abcdef

  Silloin kun laite on rajoittavana tekijänä, puhutaan kuitenkin ihan kelvollisista nopeuksista. Sen sijaan usein tulee vastaan tilanteita ihan taajama-alueellakin että verkko on gprs tai edge… Tällöin liittymän tai laitteen nopeus on toissijaista.

Tuoreimmat jutut