Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi Android tukee aiempaa laajemmin sormenjälkiä – salasanat tarpeettomia sovelluksissa?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nexus 6

Nexus 6

Googlen uskotaan esittelevän seuraava Android-versionsa tämän kevään Google I/O -konferenssissa. Android Lollipopin seuraaja, joka tunnetaan toistaiseksi vain nimellä Android M, saattaa lisätä sovellustason tuen sormenjälkitunnistukselle.

BuzzFeed Newsin saamien tietojen mukaan Android M:ssä on natiivi tuki sormenjälkien tunnistukselle. Tämä tarkoittaisi, että salasanojen sijaan kaikkiin yhteensopiviin sovelluksiin voisi kirjautua sormenjäljen avulla, kunhan laitteesta tunnistin löytyy.

Sormenjälkitunnistus on kiinnostanut Googlea jo pidempään. Motorolan mukaan uusimpaan Nexus 6 -puhelimeen oli tarkoitus sisällyttää tunnistin, mutta tarjolla olevaa tekniikkaa ei pidetty riittävän hyvänä. Mikäli Android M todella saa sovellustason tuen sormenjälkitunnistukselle, tullaan tunnistin taatusti näkemään tulevissa Nexus-laitteissa.

Android M:n ensiesittelyn on määrä tapahtua ensi viikolla Google I/O -tapahtumassa. Konferenssi järjestetään San Fransiscossa 28. ja 29. toukokuuta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut